ár

05.
07.
15:07

Nyilvánosan árverezik el a fővárosi impozáns épületegyüttest

A Széchenyi Gyógyfürdő márványtermében lesz a Rác fürdő nyilvános árverése május utolsó napján – írja az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Kft. árverési hirdetményére hivatkozva a 24.hu. A licit 5 milliárd 88 millió forintról indul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
12:55

A tízkilós aranyérme egyből, méregdrágán is elkelt

Rekordot döntve, tízkilós arany érmét dobott piacra a Royal Mint. Az óriási érmének már a névértéke sem semmi: több mint 4 millió forint. A brit állami pénzverdének nem ez az első meglepő húzása, korábban aranyból készült bankkártyával is próbálkoztak már.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
07.
08:55

Aranyba és jenbe menti Moszkva a tartalékait

Átalakította az orosz jegybank az orosz arany- és devizatartalék szerkezetét. Az aranynak és a jennek jelentésen emelték látványosan az arányát, melynek eredméyeként tavaly harmadával csökkent a jegybank vesztesége - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
15:46

Hatékonyabb lehet az árvízi védekezés

Valós idejű adatok nemzetek közötti megosztása segítheti az árvízi védekezést a Dunán a jövőben, magyar vízügyi szakemberek voltak a vezető partnerei annak a 12 országot felölelő nemzetközi együttműködésnek, amelynek eredményeként hatékonyabb lehet a Duna vízgyűjtő területén az árvízi védekezés - írja az MTI az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közlése alapján.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
12:05

Már Magyarországon is beszerezhetők a legexkluzívabb borok és spiritek

Az extraordinary jelzőt használják azokra a rendkívüli tételekre a nemzetközi boros oldalakon, amelyek a finestwine.hu jóvoltából immár Magyarországon is beszerezhetők. A válogatott borok főleg Burgundiából, Bordeaux-ból, Champagne-ból, Toszkánából, Lombardiából és Napából, míg a spiritek inkább a skót felföldről érkeztek. Egy különleges palack Romanée-Conti, vagy egy limitált kiadású Dom Perignon, akár egy magnum palack Sassicaia eredeti fadobozában a legjobb évjáratokból már itthon is elérhető az értő közönség számára.

Szerző(k): Axioart
05.
06.
07:30

Nem lehet kilakoltatni, elárverezni az adósok lakásait

A végrehajtó a természetes személy adós lakóingatlanának árverezése iránt – az ingatlan árveréséről szóló hirdetmény közzététele iránt – legkorábban a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon intézkedhet - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
05.
05.
18:20

Erős napot zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,52 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 44 142,70 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
11:08

A bazalt lehet a csodafegyver: 8 óra munka, 16 óra kisütés

A bazalt lehet az energiatárolás új csodaanyaga, feltéve, hogy beigazolódik egy dán kutatási projekt feltevése, mely szerint nagy teljesítmény hosszú ideig tartó leadására is használható a hő elraktározására alkalmas, szinte mindenhol megtalálható, olcsó vulkanikus kőzet.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
05.
10:19

Új utakra indul a Tesco: hamarosan rá se fog ismerni a Tesco kínálatára

A Tesco részvényesei egy részének nyomására felgyorsítja az egészséges élelmiszerek bevezetését a kínálatba, néhány éven belül óriási változások lesznek a brit áruházlánc magyarországi érdekeltségénél is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
05.
10:06

Nagy lett a márciusi villanyszámla

A tavalyi visszaesés után az idén márciusban már nőtt a villamosenergia-fogyasztás, ilyen magas értéket öt éve nem ért el a tavasz első hónapjában - közölte Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Csernátony Csaba