ár

06.
23.
16:30

Történelmi rekord dőlt Magyarországon az áramfogyasztásban

Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása 2021. június 22-én - jelentette be a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
09:33

Maradt a helyén Budapest

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
23.
09:08

Mennyit ér a legdrágább cég?

Idén is az Amazon áll a világ legértékesebb márkáinak az élén, harmadik éve foglalja el ezt a helyet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
22.
15:00

Amerikában annyira meleg van, hogy az áramszolgáltató csökkenti a lakosok fogyasztását

Texasban számos, okosotthonnal bíró felhasználó arról panaszkodik, hogy a helyi áramszolgáltató állított a rendszeren, hogy csökkentse a városi ellátás terheltségét - írja a PcWorld.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
11:54

Egyre több a hajléktalanszállós és a milliárdos lakáscég Magyarországon

Egyre több hazai vállalkozás működik valamelyik tulajdonos lakcímén: a cégek 37 százaléka, azaz 194 ezer vállalkozás. Ezek a többségében kis cégek nemzetgazdasági szempontból tényezőnek számítanak, hisz 328 ezer alkalmazottnak adnak munkát - közölte az Opten. Érdekes változás, hogy egyre több a milliárdos forgalmú lakáscég csakúgy, mint a hajléktalanszállós címhez köthető vállalkozás.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
22.
07:06

Elszabadult a magyar konyhák egyik főszereplőjének ára

Ismét elszabadulni látszik egy olyan élelmiszeripari termék ára, amit napi szinten, tulajdonképpen az összes magyar háztartásban használnak. Az egyszerű napraforgó étolajért egy évvel korábban még több mint harmadával kellett kevesebbet kicsengetni a boltokban. Mi lesz így vasárnapi rántott hússal?

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
21.
08:46

Eséssel indulhat a nap Budapesten

A nemzetközi befektetői hangulat jelentős romlása miatt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) folytatódhat a csökkenés a hét első kereskedési napján - írta az MTI-nek küldött kommentárjában Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
20.
13:25

Építőipar: minden második cég áremelésre készül

Az áprilisi javulás óta stagnál az építőipari kilátásokat jelző bizalmi index. A GKI júniusi felmérése szerint a magasépítő cégek jövőképe valamelyest romlott, a mélyépítőké alig változott. Az áremelési törekvések intenzitása tovább nőtt.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
20.
08:31

Gyenge hetet zárt Budapest

Csökkenő forgalomban mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 48 117,72 ponton zárt pénteken, 728,12 ponttal, 1,49 százalékkal alacsonyabban az előző heti záráshoz képest.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
11:51

Négy éve nem történt ilyen Kasza Tibiéknél

Négy év után tavaly 100 millió forint alá csökkent Kasza Tibor és testvére cégének éves forgalma, és a nyeresége is a felére esett. Osztalékelőleget azonban év közben is ki tudtak venni a vállalkozásból. Kaszáék a kozmetikai cikkek webes kereskedelmébe is belevágtak, külön cégbe szervezték Kasza Tibi feleségének nevével piacra dobott termékek árusítását.

Szerző(k): Domokos Erika