áram

05.
05.
11:08

A bazalt lehet a csodafegyver: 8 óra munka, 16 óra kisütés

A bazalt lehet az energiatárolás új csodaanyaga, feltéve, hogy beigazolódik egy dán kutatási projekt feltevése, mely szerint nagy teljesítmény hosszú ideig tartó leadására is használható a hő elraktározására alkalmas, szinte mindenhol megtalálható, olcsó vulkanikus kőzet.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
05.
10:06

Nagy lett a márciusi villanyszámla

A tavalyi visszaesés után az idén márciusban már nőtt a villamosenergia-fogyasztás, ilyen magas értéket öt éve nem ért el a tavasz első hónapjában - közölte Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
14:12

Lerázta magáról a válságot a Saudi Aramco

A Saudi Aramco, az olajtermelése és -tartaléka alapján a világ vezető olajcége, 21 milliárd 717 millió dollár adózott eredménnyel zárta az idei első negyedévet, ami 30 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 16 milliárd 661 millió dollárt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
07:06

A lakossági fogyasztók állami védettsége tovább már nem fenntartható

A háztáji napelemes rendszerek elszámolásának megváltoztatása azt is jelzi, hogy nem lehet tovább védeni a lakossági fogyasztót - mondta a Napi.hu-nak Felsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke, akit napelemekről, okosmérőkről, német és olasz példákról, valamint a kényszerű innovációkról is kérdeztük.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
08:00

Két pofont is kapnak a napelemet tervezők, érdemes sietni

Júliustól változik a napelemes rendszerek elszámolása, májustól pedig már nem elég az 1 fázisú inverter a kisfeszültségű hálózatokon, ha valaki 3 kilowattnál nagyobb rendszert tenne föl. Most érdemes sietni az engedélyeztetéssel, mert 2 hét múlva már sokkal nehezebb dolgunk lehet - hívják fel a figyelmet a Gépész Holding szakértői.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
12:03

Nem biztos, hogy megéri már az állami napelemes támogatásért rohanni

Az államilag támogatott napelemes beruházások aranykorának lassan vége, de a júliusi kapuzárás előtt ettől még sokan úgy gondolják, hogy talán érdemes volna a szűkülő résen mégis valahogy bejutni. Nem jó ötlet - írta meg a G7.hu

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
12:18

A tavalyinál kisebb volt a villamosenergia-fogyasztás januárban

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4326 gigawattóra (GWh) volt januárban, 1,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Szász Péter