áremelés

05.
17.
06:40

Letaglózza Lengyelországot az infláció

Lengyelországban erőteljesen nőtt az áram ára mind az üzleti fogyasztóknál, mind a háztartások esetén. Ezzel egyidejűleg a lakásfelújítások is sokkal többe kerülnek, mint korábban.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
11:15

Felpörgött a drágulás a lengyeleknél is

Lengyelországban gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban éves összevetésben.

Szerző(k): Domokos László
05.
12.
09:46

Kétéves csúcson a német infláció

Elsősorban az energiaárak emelkedése miatt két éve a legmagasabb inflációt mérték idén áprilisban, Németországban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
16:18

Egy csomó élelmiszer ára emelkedik, ebből még nagy gond lehet

A többi nyersanyaghoz hasonlóan masszívan emelkedett az utóbbi időben a kukorica, a búza és más élelmiszerek világpiaci ára is. Szakértők szerint ez komoly problémákat okozhat hamarosan, elsősorban a feltörekvő országokban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
11:12

A megugró inflációt ezzel magyarázza az MNB

Idén áprilisban az év/év infláció 5,1 százalék volt, míg a maginfláció és az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,1 százalékon alakult. Az előző hónaphoz képest az infláció 1,4 százalékponttal, míg a maginfláció 0,3 százalékponttal emelkedett. Az infláció emelkedését döntően az üzemanyagok árnövekedése okozta.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
07:08

Elszálltak az árak, ezzel számolnak a magyarok

A hivatalos statisztika mondhat bármit, a magyarok érezhető többsége (59 százaléka) úgy érzi, hogy az utóbbi egy évben két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Ráadásul a válaszadók további negyede infláció feletti, 6-10 százalékos drágulásról számolt be.

Szerző(k): Domokos László
04.
24.
07:16

Riasztó képet mutat az infláció Szerbiában

Tíz év alatt brutálisan megdrágult Szerbiában az a fogyasztói kosár, ami igyekszik lefedni az átlagember minden szükségletét. Az átlagfizetés ennek tükrében elértéktelenedett.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
08:10

Áramelés jön a Balatonnál, 350-420 forint lehet egy gombóc fagyi

Még nem látható előre pontosan mekkora áremelkedéssel kell számolniuk azoknak, akik a Balaton mellé készülnek a nyáron. A fagylalt ára például 20 százalékkal nőhet a tavalyihoz képest.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
12:47

Meglepődhetnek az éttermekbe visszatérő vendégek

Hamarosan nyithatnak a teraszok, de áremelkedés jöhet az ágazatban - véli Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke. A kérdés, hogy a vásárlóerő az első eufória után mennyire tolerálja majd ezt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
11:55

Hamarosan sokkal drágább lesz a hús

Negyedével drágulhat a hús a takarmányárak emelkedése miatt, csak az a kérdés, hogyan hárítják át a termelők a kereskedőkre, azok meg a vevőkre a magasabb árakat.

Szerző(k): Komócsin Sándor