áremelés

05.
22.
15:15

Tízmilliárdos támogatást kapott, de még veszteséges a Viresol keményítőgyár

Az elmúlt években 11 milliárd forintos támogatás és 30 milliárdos hitel (Eximbank, MKB, Budapest Bank) is segítette a Viresol búzából keményítőt előállító gyárának létrehozását és működését. Tavaly jelentősen, tízmilliárddal nőtt a főként nyugati exportra termelő visontai cég árbevétele, de a búza- és energiaárak jelentős emelkedése, és a fizetendő kamatok miatt kétmilliárdos veszteséget termelt. Év közben 3,8 milliárdos tőkepótlást is kapott.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
08:06

Újabb népszerű terméknél kezdődhet áremelkedési hullám

Teljes a bizonytalanság a könyvkiadói piacon, a papír drágulása mellett más tényezők is növelik a költségeket, miközben nem világos, hogy mekkora az az áremelkedés, amelyet a könyvvásárlók még elviselnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
14:33

Elképesztő felár egy balatoni étteremben, így kompenzálnak a vendéglátósok

Sok vendégnek csípheti a szemét, hogy az egyik balatonfüredi étteremben 300 forintot számítanak fel, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt - olvasható a Blikkben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
18.
11:51

Nincs megállás, újra nőnek az üzemanyagárak

Újra nagyot emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára péntektől, míg a gázolajé csak kissé nő - írta a Holtankoljak.hu.

Szerző(k): Domokos László
05.
18.
07:44

Benzinár: a méregdrága prémiumok még feljebb mennek

Csak a benzin beszerzési ára emelkedik a héten, ami a kutakon a prémiumverziókat érinti.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
17.
18:16

A Digivel szerződik? Változtat tarifáin a cég (pontosítva)

A 4iG Nyrt. vállalathoz került Digi Távközlési Kft. júliusban átfogó árkorrekciót hajt végre, évek óta először - értesült a hwsw.hu IT-portál. A korábbiaknál átlagosan 12 százalékkal drágább díjcsomagokat vezetnek be a tévés, mobilos és internetes előfizetéseknél.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
17:16

Raskó György: nagyot ugranak az élelmiszerárak az árstop után

Ha az alapélelmiszereknek újra szabadpiaci ára lesz, akár 25-30 százalékkal többet is fizethetünk majd értük - véli Raskó György agrárközgazdász.

Szerző(k): Domokos László
05.
16.
14:10

Utólag és a jövőben is módosíthatók az árak, lepapírozzák az építőipari drágulást

Az építőanyagok áremelkedése miatt az építési-beruházási szerződések módosításáról, az árfelülvizsgálat lehetőségének alkalmazásáról, a jövőben bekövetkező árváltozások kezelésével kapcsolatban adott ki útmutató-módosítást a Közbeszerzések Tanácsa, miután egyeztetett erről a Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ). A útmutató alkalmazását az ÉVOSZ a lakossági és a magáncégek építkezéseinél is javasolja. Idén további 20 százalékos áremelkedés várható az építőiparban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
16.
06:00

Újabb 15 százalék körüli béremelést akar az egyik nagy szakszervezet

Átlagosan legalább 13-15 százalékos béremelésre lenne szükség 2022-ben a versenyszférában az árak emelkedése miatt. Ez a mérték várhatóan még nem vezetne magasabb inflációhoz a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
08:21

Oroszország hamarosan a kubásodás útjára kényszerülhet

Kuba egyik jellegzetessége, hogy autóparkjának jelentős része a forradalom előtt importált, az 1950-es években gyártott amerikai batár, amelyeket az évtizedek során pótalkatrészek híján mindenféle trükkel igyekeztek életben tartani az autózni vágyó kubaiak. Oroszországban hamarosan hasonló helyzet alakulhat ki.

Szerző(k): Komócsin Sándor