árfolyamgát

08.
08.
20:16

Emelkedik a törlesztő az árfolyamgát kifutásával (banki körkép)

Az árfolyamgát fokozatos kifutása miatt 59 ezer ügyfélnek átlagosan 7 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlete a jegybank szerint, közülük 13 ezernek csak 1000 forinttal, 5 százalék esetében azonban a futamidő hosszabbításával is számolni kell.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
03.
10:07

Kiderült: ennyivel nőhet az árfolyamgátosok törlesztője

Az árfolyamgát fokozatos kifutása miatt 59 ezer ügyfélnek átlagosan 7 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlete - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője csütörtökön az M1-en.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
28.
07:35

Több ezer ügyfél fizethet többet

A legtöbb érintett banki ügyfélnek idén fut ki az árfolyamgátja, ennek megfelelően hamarosan megemelkedik a meglévő tartozás után fizetendő törlesztőrészlet, illetve jó eséllyel meg kell hosszabbítani hitelszerződésének futamidejét - derül ki a Magyar Idők körképéből.

Szerző(k): Domokos László
03.
31.
13:51

Rossz hírt kapott sok tízezer lakáshiteles - vége a kegyelmi időszaknak

Tömeges, akár 15 százalékos törlesztőrészlet-emelést, rosszabb esetben pedig futamidő-hosszabbítást is hozhat a következő másfél év a volt devizahitelesek egy része számára. Most áprilistól ugyanis tömegével jár le az árfolyamgát 5 éves időszaka, és közel 170 ezer jelzáloghiteles lehet érintett - figyelmeztet a Portfolio.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
30.
15:26

Hatalmas vihar csaphat le Közép-Európában

Holnaptól elvileg bármikor eltörölheti az árfolyamküszöböt a cseh korona árfolyamában a cseh jegybank, s a befektetők hatalmas pozíciókat vettek fel erre spekulálva. Azt várják, hogy a svájci frankhoz hasonló hirtelen felértékelődés jöhet, de sokak szerint pont az ellenkezője történhet. Mindenesetre viharos események is jöhetnek a korona piacán.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
14.
19:00

Szamárpadon a forint, Matolcsyék épp ezt szeretnék

Szétválhat a régiós devizák teljesítménye a következő hónapokban az Erste elemzői szerint, s a forint a rosszabbul teljesítők táborát gyarapíthatja. Az MNB-nek ez vélhetően tetszik.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
11.
29.
07:56

Indulhat a lakásárcsökkenés?

Nem csak a belvárosban, de a külső kerületekben, így Dél-Pesten is lassult az ingatlanpiac az elmúlt hónapokban. Az árak stagnálásba váltottak, de a szakértők szerint akár csökkenés is elképzelhető a közeljövőben- olvasható a Balla Ingatlanirodák legújabb elemzésében.

Szerző(k): Napi.hu
10.
03.
12:02

Devizahitelesek, figyelem!

Az árfolyamgátas hiteleseknek érdemes még az árfolyamgát lejárta előtt kilépni a konstrukcióból és vállalni a magasabb törlesztőrészletet, hogy elkerüljék a védett periódus lejárta utáni nagyobb tehernövekedést - hívta fel ismét a figyelmet Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az állami tévében.

Szerző(k): MTI
09.
10.
11:05

Újra emelkedni fognak a törlesztőrészletek - a bankok már készülnek

Nem sokan váltották ki eddig árfolyamgátas hitelüket más konstrukcióval, vagy vállalták a magasabb törlesztőrészlet fizetését az árfolyamgát lejárta előtt. Az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból az is kiderült, hogy az ügyfelek egy részének nem emelkedik majd a törlesztője, a bankok pedig készülnek az esetleges fizetési nehézségek kezelésére.

Szerző(k): MTI
08.
10.
10:58

Így spórolhat százezreket!

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgátas ügyfelek tartozását és kamatszintjét is csökkentette, ugyanakkor az eredeti árfolyamgátas szerződési periódust követően – törvényi rendelkezések szerint – akár 15 százalékkal is emelkedhetnek a törlesztőrészletek. Az MNB ezért felhívja a (volt) árfolyamgátas jelzáloghiteles fogyasztók figyelmét arra, hogy magasabb törlesztőrészlet önkéntes vállalásával jelentős későbbi terhektől mentesülhetnek.

Szerző(k): Napi.hu