ász

06.
22.
10:51

Időjárási szélsőségek várnak Budapestre

Az elmúlt évtizedek adatai alapján nem elképzelhetetlenek az olyan nyarak a fővárosban, hogy akár fél hónapig egyáltalán nem esik eső, ugyanakkor egy nyáron több, 40 millimétert is meghaladó extrém csapadékos nap is lehet - írta Kis Anna meteorológus a Másfélfok.hu-n.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
15:12

Ellenőrzések: rekordot döntött az Állami Számvevőszék 2020-ban

A számvevőszék 2020-ban minden eddiginél nagyobb számú, több mint 1500 szervezetet ellenőrzött javaslataival előmozdítva a közpénzügyi helyzet javítását - mondta a gazdasági bizottság ülésén Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
07:08

A finn párhuzam most is passzol Paks II-re, csak nem úgy, ahogy a kormány remélte

A finn Hanhikivi 1 atomerőművet az oroszok építenék, ugyanúgy mint Pakson. Időben, méretben, típusban van hasonlóság, erre korábban a magyar kormányfő is felhívta a figyelmet, de a két projekt közti párhuzam most éppen ahhoz adhat értelmezési mezőt, hogy miért kellett Fichtinger Gyulának, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetőjének hirtelen távoznia.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
22:30

A kormány kötőféket tesz az önkormányzatokra

Újabb eszköz lesz a kormány kezében arra, hogy nyomást, kontrollt gyakoroljon a helyi önkormányzatokra. Előbb a Magyar Államkincstár, aztán az Állami Számvevőszék is vizsgálhatja egy adott helyi önkormányzat gazdálkodását az illetékes kormányhivatal kezdeményezésére - adta hírül a Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
30.
12:28

Van mozgástér a 3400 milliárd forintos uniós hitel kérdésében az ÁSZ-elnök szerint

Magyarországnak van mozgástere a mintegy 3400 milliárd forintos uniós hitel kérdésében, az összeg ugyanis 2023-ig rendelkezésére áll, ám az ország külső sérülékenysége és adósságpályája szempontjából érdemes megfontolni az eladósodást - mondta a Növekedés.hu-nak adott interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
18.
14:16

Aszály és a pandémia nehezíti a tavaszi munkákat

Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
25.
09:37

Figyelem: az idén nagyon sok támogatást ad az állam ezekre a biztosításokra

Tavaly ötmilliárd forintról hétmilliárdra, idén pedig további négy milliárddal nőtt a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás keretösszege, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
28.
15:11

ÁSZ: likviditási gondot okoz az EU-s pénzek elosztási rendszere Magyarországon

Az Európai Unióból érkező források utólagos kifizetése a központi költségvetés likviditási helyzetét nagyban befolyásolja, a pénzek megelőlegezése az elmúlt években jelentős finanszírozási kihívást jelentett a költségvetés számára - mutatott rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legújabb elemzésében az MTI összefoglalója szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
26.
17:16

Az egész országban aszályhelyzet van

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
29.
08:15

Eltűnt több millió liter bor

A tavalyinál és a korábban vártnál is kevesebb lesz az idei bortermés a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának előrejelzése szerint - számolt be a Világgazdaság.

Szerző(k): Domokos László