éhezés

05.
29.
19:55

Önként mennek a szénbányába a gyerekek?

Észak-Koreában az állami média szerint árva gyerekek önként mentek dolgozni a bányába - írta a BBC-re és a Reutersre hivatkozva a Telex.hu.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
09.
23:20

Kim Dzsongun halálos éhínségre figyelmeztet

Észak-Korea vezetője beismerte, hogy az ország nagyon rossz gazdasági helyzetben van, és éhínségre is lehet számítani, sőt még nehezebb Nehéz Menetelésre kell számítani - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
27.
19:16

Riadójelzés Észak-Koreáról, Kim Dzsongun bekeményített

Észak-Koreában humanitárius katasztrófa fenyeget, ha a nemzetközi közösség nem tesz valamit ennek megelőzésére - figyelmeztet a dél-koreai kormány illetékes minisztere, aki úgy véli, felül kell vizsgálni az országgal szembeni gazdasági szankciókat, mert semmit sem érnek. Eközben Kim Dzsongun diktátor rafinált taktikai manőverbe kezdett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
07.
16:42

Észak-Korea: megismétlődhet a katasztrófa

Minden együtt áll ahhoz, hogy Észak-Koreában megismétlődjön az 1990-es években pusztító éhínség, amely a pontatlan adatok miatt igen tág határok között megadott becsléssel 200 ezer és 1,5 millió ember halálát okozhatta a 25 millió lakosú posztsztálinista országban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
01.
16:37

Több ember halhat éhen idén, mint amennyit a Covid-19 megöl

Idén mintegy 132 millióval több ember szenvedhet az éhínségtől, mint egy évvel korábban, ennek oka a világjárvány okozta zavarok a globális ellátási rendszerekben. A Bloomberg összefoglalója szerint a világnak soha nem látott éhínséggel kell szembenéznie a járvány miatt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
14.
13:49

Magyarországon egymillió embert fenyeget az éhezés

Nőtt az éhezők száma világszerte, most már legalább 700 millió ember nem jut elegendő élelmiszerhez - derül ki az ENSZ legújabb tanulmányából. Magyarországon majdnem egy millióan küszködnek azzal, hogy élelemhez jussanak.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
17.
11:40

Nagy a baj Észak-Koreában - sokkal veszélyesebb a helyzet

Szakértők szerint Észak-Korea azért kezdett újabb konfliktust Dél-Koreával, mert nagyon komoly gazdasági gondok sújtják a dzsucse ideológiát követő rezsimet. A feszültség fokozódik, miközben újabb veszedelmes fegyver tűnt fel az elzárkózó ország egyik titkos katonai kikötőjében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
13:52

A koronavírus sokat rontott az afrikaiak helyzetén

A Világélelmezési Program szerint várhatóan 43 millió embernek lesz szüksége sürgős élelmiszersegélyre Nyugat-Afrikában az elkövetkezendő hónapokban. Ez nagyjából a duplája annak, mint amire eddig számított a szervezet - idézi a Mérce a Guardian cikkét.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
13:49

Koronavírus: élelmezési válsághoz vezet a járvány

Csaknem megkétszereződhet az élelemhiánnyal küzdők száma a világon a koronavírus-járvány következtében - írja az Euronews az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) jelentése alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
23.
15:22

Így lehetne mérsékelni az éhezést

Hatékonyabb gazdálkodással és több technológiai újítás bevezetésével a jelenleginél hatszor nagyobb mennyiségű élelmet lehetne kinyerni a világ óceánjaiból – állapították meg kutatók, akik az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) halászattal foglalkozó tudományos tanácskozásán ismertették az eredményeiket. Az MTI hírét a hvg.hu szemlézte.

Szerző(k): Szepesi Anita