élelmiszer-biztonság

05.
18.
20:24

Az EU-ban is megvédik a nagykun rizst

Az Európai Bizottság keddi jóváhagyásával a nagykun rizs megnevezés felkerült az oltalom alatt álló földrajzi jelzések uniós listájára, azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyek neve védelemben részesül az Európai Unióban - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
14:26

Egy év alatt felrobbantak a webáruházak

Két év alatt megduplázódott, 6 százalékról 12 százalékra nőtt a legalább hetente online vásárlók aránya a 18-79 éves magyarok körében. A készpénztől való elfordulásban némi visszarendeződés érezhető 2020-hoz képest, ám a korábbi évekhez viszonyítva még így is kevesebben vannak, akik kizárólag a készpénzes megoldásokat választják.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
18.
13:18

Újítás a magyar Lidltől

Mobilapplikációt indít a vevőknek a magyar a Lidl, amelyen keresztül kedvezményeket, digitális nyugtát kaphatnak az érintettek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
13:00

Beütött az igazi rémálom a boltokban

Áprilisban a boltos világ igazán sötét időszakot élt át. Az iparcikkes boltok pedig még rosszabbbul jártak, hiába nyithattak ki április 7-től. A hagyományos iparcikkes boltok a járvány előtti időszakhoz képest piacuk felét bukták el, 300 milliárdból 150 milliárdot.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
13.
16:40

Nem eszik a magyarok a szuperzöldséget, mégis egekben az ára

Hiába az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség a spárga, amely bőségesen terem Magyarországon, alig vásárolják itthon. Ráadásul idén jelentősen meg is drágult a szuperzöldség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
19:11

A hazai tejet féltik a termelők

A magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
09:03

Továbbra is felvetődik a kötelező oltás lehetősége

Miután sok nagyvállalatnál oltják a dolgozókat újra és újra felmerül a kérdés, hogy a munkaadó kötelezheti-e alkalmazottait arra, hogy beoltassák magukat. A válasz nem teljesen egyszerű.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
12.
07:45

Visszahívást jelentett be a magyar Spar

Probléma van az egyik zabkása minőségével, a Spar visszakéri azokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
16:18

Egy csomó élelmiszer ára emelkedik, ebből még nagy gond lehet

A többi nyersanyaghoz hasonlóan masszívan emelkedett az utóbbi időben a kukorica, a búza és más élelmiszerek világpiaci ára is. Szakértők szerint ez komoly problémákat okozhat hamarosan, elsősorban a feltörekvő országokban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
10.
19:33

Már nem tekinthető biztonságosnak egy élelmiszer-adalékanyag

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) frissítette a titán-dioxid biztonsági értékelését, eszerint a színezék felhasználása élelmiszer adalékanyagként már nem tekinthető biztonságosnak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter