élelmiszer-kereskedelem

05.
20.
18:34

Felfordul az amerikai csecsemőtápok piaca, nagyot lehet kaszálni a kialakult hiányon

Vészforgatókönyv lépett életbe az amerikai csecsemőtáp szállítmányozásában, miután a legnépszerűbb termékből hiány lépett fel. A Danone az egyik, ami ráugrott a kialakult résre, és mások is próbálkozhatnak a rendkívül értékes piaci szegmensben.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
13:45

A Szép-kártyák aranykorát hozta el a kormány februári döntése

Áprilisban megugrott a Szép-kártyás költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
10:59

ENSZ: nyílt hadüzenet a fekete-tengeri kikötők orosz blokádja

Moszkva csak akkor hajlandó feloldani a fekete-tengeri ukrán kikötők blokádját, ha a Nyugat is visszavonja az Oroszországot sújtó szankciókat. Mariupoltól Odesszáig több millió tonna búza, kukorica és napraforgómag rekedt a raktárakban. Ha rövidesen nem rakják hajókra az árut, komoly élelmiszerhiány léphet fel számos országban, főként az afrikai kontinensen - figyelmeztet az ENSZ.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
20.
08:20

Megfontoltak a magyarok: last minute költik el a pénzüket

Megváltozott az online szolgáltatások piaca, a vevők óvatosabban döntenek, egyre többen csak az utolsó pillanatban vásárolnak, és átalakult a keresett szolgáltatások köre - derül ki a főként internetes élmény-szolgáltatásokat kínáló Bónusz Brigád és az az e-kereskedelem kutatására szakosodott GKID közös felmérésből.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
07:42

Bíróságra jár a budapesti kisvállalkozás vegán sonkájuk miatt

Perbe kezdtek egy budapesti kisvállalkozás ellen, amiért a cég vegán sonka néven árulja a húsra hasonlító ízvilágú és állagú szójaszeletét.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
06:40

Kétes elsőséget szerzett Románia a régióban

A régió országai közül Románia listavezető abból a szempontból, hogy mennyit költenek az emberek havonta élelmiszerre - legalábbis egy piackutatás szerint. A legkevesebbet a bolgárok költik, akik viszonylag kevés húst vesznek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
21:49

Olaszországban is bevásárolt az Indotek Group

Folytatja a nemzetközi terjeszkedést Jellinek Dániel Indotek Groupja, a dél-szicíliai Le Masserie Shopping Center és egy 13 szupermarketből álló, főként Észak-Olaszországban található portfólió akvizíciójával lépett be az olaszországi ingatlanpiacra.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
19:55

Az ukrán gabonaszállításokról is tárgyalt Johnson Zelenszkijjel

A globális élelmiszer-ellátási biztonságról, ezen belül az ukrán exportútvonalak megnyitásának lehetőségéről tárgyalt csütörtökön Boris Johnson brit miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő. Az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke - jelentette az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
11:25

Az árstop eddig is nagyon fájt a boltoknak, ha kiterjesztik, komoly pusztítást végezhet

A vásárlók egyre jobban, a boltosok egyre rosszabbul járnak az árstop közepette. Az új miniszter feljebb srófolta a cechet. Június végéig legalább 65 milliárdra hízhat az élelmiszer árstop számlája.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
18.
16:59

Rengeteg pénzt fordít a Világbank az élelmezési válság enyhítésére

A Világbank 30 milliárd dollárt különít el a globális élelmezésbiztonság megerősítését célzó különböző projektekre - áll a szervezet szerdán kiadott közleményében.

Szerző(k): Szabó Dániel