élelmiszer-kereskedelem

05.
17.
12:28

Mindent visznek a webáruházak

A csaknem 15 ezer magyar webáruházban 2020-ban 113 millió alkalommal vásároltak a magyarok és több mint 1500 milliárd forintot költöttek el náluk. Emellett a külföldi webáruházakban is elköltöttek további közel 1000 milliárd forintot. Minden tizedik hagyományos boltra jut egy webáruház.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
14.
14:00

Az Alibaba veszteséggel zárta a negyedévet

Az Alibaba kínai online kereskedelmi portál veszteséggel zárta az idei első negyedévet, miután rekordösszegű büntetést szabtak ki rá a kínai hatóságok. Ez volt a cég első veszteséges negyedéve azóta, hogy 2014-ben bevezették a részvényeit a New York-i Értéktőzsdére (NYSE).

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
13:00

Beütött az igazi rémálom a boltokban

Áprilisban a boltos világ igazán sötét időszakot élt át. Az iparcikkes boltok pedig még rosszabbbul jártak, hiába nyithattak ki április 7-től. A hagyományos iparcikkes boltok a járvány előtti időszakhoz képest piacuk felét bukták el, 300 milliárdból 150 milliárdot.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
13.
16:40

Nem eszik a magyarok a szuperzöldséget, mégis egekben az ára

Hiába az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség a spárga, amely bőségesen terem Magyarországon, alig vásárolják itthon. Ráadásul idén jelentősen meg is drágult a szuperzöldség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
19:11

A hazai tejet féltik a termelők

A magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
15:26

Ha kínait rendel, véget ér az aranyélet

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
14:49

Kiegyezett a GVH és az eMAG - az óriáscég nem csak fizet, de megtolja az ágazat szekerét is

A hazai e-kereskedelmi piacra nézve előremutató megállapodást kötött az eMAG Magyarország a Gazdasági Versenyhivatallal: a vállalat kifizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt bírságot, ezzel párhuzamosan pedig minden vásárlójának 3 ezer forint értékű kupont biztosít, a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét pedig több, mint 4 milliárd forint értékű programmal segíti.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
12.
07:45

Visszahívást jelentett be a magyar Spar

Probléma van az egyik zabkása minőségével, a Spar visszakéri azokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
16:18

Egy csomó élelmiszer ára emelkedik, ebből még nagy gond lehet

A többi nyersanyaghoz hasonlóan masszívan emelkedett az utóbbi időben a kukorica, a búza és más élelmiszerek világpiaci ára is. Szakértők szerint ez komoly problémákat okozhat hamarosan, elsősorban a feltörekvő országokban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
10.
19:33

Már nem tekinthető biztonságosnak egy élelmiszer-adalékanyag

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) frissítette a titán-dioxid biztonsági értékelését, eszerint a színezék felhasználása élelmiszer adalékanyagként már nem tekinthető biztonságosnak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter