élelmiszer-kereskedelem

06.
13.
09:49

Gázrobbanás volt Kínában, többen életüket vesztették a balesetben

Gázrobbanás történt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában vasárnap kora reggel, a balesetben többen életüket vesztették - adta hírül a CGTN kínai székhelyű nemzetközi hírcsatorna az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
12.
21:57

G7-csúcs: Boris Johnson a járványról és az észak-írországi szabályozásról is beszélt

London bármilyen lehetséges eszközzel fenntartja az Egyesült Királyság területi integritását - mondta szombaton az észak-írországi kereskedelemszabályozási vitákra utalva a brit miniszterelnök. Az ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a hét vezető ipari hatalom (G7) délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
14:43

Mit kell tudni a transzzsírokról?

Jó, ha tudjuk, hogy az elfogyasztott élelmiszerben csökkentették-e a betiltás, illetve korlátozás óta az ártalmas transzzsírokat a gyártók. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan oldaláról kiderül, hol nézhetünk ennek utána.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
15:36

Már csak két hétig pályázhatók a falusi kisboltok megmentését célzó források

A Magyar falu programban még június végéig lehet pályázni a kisboltok megmentését célzó, több tízmilliárd forint támogatásra - erre hívta fel a figyelmet a program idei aktualitásait ismertető és helyi eredményeit bemutató pénteki tájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
15:15

Öröm és veszteség Schobert Norbiéknál

A Rubint Réka vezette Alakreform Kft. tavaly is eredményes évet zárt, 40 millió forint osztalékot fizet a tulajdonosoknak. A cég hét év alatt 250 milliós osztalékot termelt. A Schobert házaspár fő vállalkozása, az egészséges élelmiszereket forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt. 2,2 milliárdos rekordbevételt ért el 2020-ban, de megérezte a járványt, a kiadásai nőttek, az évet 135 milliós mínusszal zárta.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
10.
17:05

Késik a magyar dinnye, valószínűleg drágulni is fog

Kedvező időjárás esetén július közepén kerülhet a magyar dinnye a piacokra. Korábban az oltott görögdinnyéket már április első napjaitól ki tudták ültetni, de erre tavaly és idén sem volt lehetőség. Májusban pedig nem ritkán 6-8 fokosak voltak a reggelek, ami további csúszást eredményezett - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete elnök az MTI-nek.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
10:22

Jöhetnek a tücskök és a bogarak a magyarok tányérjába

Hamarosan megjelenhetnek a boltok polcain a rovaralapú élelmiszerek, amelyeket a magyarok a közvélemény-kutatások szerint enyhén szólva nem várnak lelkes kíváncsisággal. Pedig a jövőben újabb tücskök és lárvák szolgálhatnak élelmiszer-alapanyagként.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
10.
10:03

Kiket hiányolnak a magyar boltosok?

A járvány kinyiffantotta a bevásárlóturizmust is, a boltosoknak is nagyon hiányzik a turisták pénze. Ha már menni nem lehetett, a határon túli webáruházakból is jócskán vásároltak a magyarok.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
09.
14:15

Új világ kezdődött a webáruházakban: soha nem látott forgalom, eltűnőben a készpénz

A hazai online kiskereskedelmi forgalom 2020-ban elérte a nettó 1046 milliárd forintot, először lépve át az 1000 milliárdos lélektani határt. Az előrejelzés szerint 2025-re a gazdasági környezettől és a fogyasztói szokásoktól függően további 91-161 százalékos növekedés várható. Leginkább az IT cuccokat vitték az emberek. A járvány hatására tavaly először fordult elő, hogy a készpénz elveszítette dominanciáját az online kiskereskedelemben.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
09.
13:25

Hamarosan nagyon drága lesz Kínából rendelni bármit is

Idén július 1-jével a harmadik országból (azaz az Európai Unión kívülről) érkező minden termék után áfát kell fizetni, függetlenül annak értékétől. De hogyan is néz majd ki ez a gyakorlatban? Milyen változások jönnek az e-kereskedelemben a vám és áfa területén?

Szerző(k): Molnár Csaba