élelmiszeripar

05.
03.
12:45

Ünnepelnek a sör szerelmesei

Igazán jól kezdődött Csehországban a május, az ország egyik legendás sörgyártója 150. születésnapját ünnepelhette. A cég, amelyet még Ferenc József is felkeresett, átvészelt két forró és egy hidegháborút.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
29.
14:37

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
22.
11:46

Tízéves rekordnövekedés a Nestlénél

A Nestlé svájci élelmiszeripari konszern tíz éve legnagyobb negyedéves bevételnövekedést érte el a március végével záródott idei első három hónapban egyebek között kávé, tej és állateledel termékei iránt megugrott keresletnek köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
16.
12:47

Limitált kiadású ale-lel állt elő a Borsodi

A Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől lesz elérhető a készlet erejéig.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
14.
07:08

"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

Az egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
13.
23:10

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
06.
11:51

Új likőrrel bővül a Zwack Unicum kínálata

Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség április elsejétől kapható a kiskereskedelmi üzletek kínálatában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely