élelmiszeripar

05.
22.
15:15

Tízmilliárdos támogatást kapott, de még veszteséges a Viresol keményítőgyár

Az elmúlt években 11 milliárd forintos támogatás és 30 milliárdos hitel (Eximbank, MKB, Budapest Bank) is segítette a Viresol búzából keményítőt előállító gyárának létrehozását és működését. Tavaly jelentősen, tízmilliárddal nőtt a főként nyugati exportra termelő visontai cég árbevétele, de a búza- és energiaárak jelentős emelkedése, és a fizetendő kamatok miatt kétmilliárdos veszteséget termelt. Év közben 3,8 milliárdos tőkepótlást is kapott.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
07:40

Nagy bajt okozhat az élelmiszerek exportjának korlátozása

A szlovákiai élelmiszer-ipari vállalatok tiltakoznak a kormány élelmiszer-kivitelt tiltó tervei ellen. Úgy vélik, súlyos gondokat okozhat, ha más országok is ezt teszik, ami bizonyos termékekből hiányt okozna a szlovákiai piacon.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
16:08

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja - írja az Index.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
11:08

Esély sincs a megfizethető élelmiszerárakra

Nincs még vége a drágulásnak, mivel az élelmiszeripar egyre nagyobb számlát nyújt be a boltoknak, márciusban már negyedével nőttek az átadási árak. Ez alól persze az árstopos termékkör sem kivétel. Ezért védi a vásárlót az árstop, aminek viszont egyszer vége lesz, és akkor el lehet felejteni az októberi árcédulát.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
03.
21:02

Antibiotikum-mentes libamájat állítana elő egy magyar cég

Antibiotikum-mentes, prémium libamáj előállításának, és az ehhez szükséges tenyésztés-tartástechnológiának a fejlesztését kezdte meg az Integrál Élelmiszeripari Zrt.; a projekt összköltségvetése több mint 1,4 milliárd forint, amelynek jelentős része uniós-magyar támogatás.

Szerző(k): Domokos Erika