építés

04.
18.
17:34

Kiemelkedő műemléki helyreállításokat díjaztak

Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki a Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) nemzetközi szakmai civil szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága vasárnap, a műemléki világnapon. A 2021-es díjak ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, egy későbbi időpontban kerül sor.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
20:10

Rákapcsol az Airbus

Az Airbus folytatja termelése fokozatos növelését az idén a részvényesi közgyűlésen elfogadott terveknek megfelelően - közölte a dpa hírügynökség jelentése alapján az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
11:58

Milliárdokért építtet gázvezetékeket a Főgáz

Egyetlen ajánlattevőként a siófoki Vabeko Kft. építhet gázvezetékeket az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. részére, nettó 5,5 milliárd forintos keretösszeg erejéig.

Szerző(k): Németh Géza
04.
13.
15:33

Drágulástól tartnak az építtetők, megrohanták a kereskedőket

A Mapei Kft. március végi belföldi forgalma 6 milliárd forint lett, ami 8 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A forgalmat az állami támogatások hatására fellendülő kereslet, valamint a várható áremelkedés miatti bevásárlások élénkítették.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
09.
16:37

Sportcsarnok épül a mezőhegyesi ménesbirtokon

Nyílt közbeszerzési eljáráson keres kivitelezők a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a területén épülő sportcsarnokra.

Szerző(k): Németh Géza
04.
09.
13:10

EU-s helyett hazai forrásból épül tovább az M6-os autópálya

Az eredetileg tervezett uniós forrás helyett, hazai forrásból épül az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakasza. A NIF nem indokolta a döntést.

Szerző(k): Németh Géza
04.
08.
14:54

Az állami óriásberuházás miatt a tulajdonosokkal bontatják a Fertő-tónál a házakat

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) beruházása miatt alaposan átalakítják és beépítik a védett természeti kincset jelentő Fertő-tó partját. Az eredetileg 32 milliárdos beruházás miatt áprilisig a korábbi tulajdonosoknak le kell bontaniuk cölöpházaikat - többek között erről írt helyszíni riportjában a der Standard.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
05.
17:23

Egy évre bezárja kapuit egy budapesti pláza

2022 tavaszáig nem nyit ki az Eurocenter. A fejlesztő tervei szerint a felújított bevásárlóközpont Észak-Buda és környéke első számú bevásárló- és élményközpontja lesz – idézi a WING közleményét a magyarépítők.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
04.
16:45

Solti cég nyert milliárdos mélyépítési munkát Dunaföldváron

A solti székhelyű Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. nyerte el - egyedüli ajánlattevőként - a dunaföldvári önkormányzat területén végzendő 2 milliárd forint keretösszegű mélyépítési munkákat.

Szerző(k): Németh Géza
04.
04.
07:35

Finisben az orosz ortodox templom építése Hévízen

Nyárra elkészülhet a hévízi orosz ortodox egyházközség templomának építése - adta hírül a Balatontipp.hu. Az építés befejezését korábban 2020 végére tervezték.

Szerző(k): Domokos Erika