építőipar

10.
25.
14:32

A faanyagok piacán is lecsapnak a magyar hatóságok

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
24.
09:38

Újra meglódulhatnak az árak az építőiparban

Az építőipari termelők kilátásai a szeptemberi jelentős javulás után októberben némileg romlottak, az iparági szereplők várakozásait összegző építőipari bizalmi index értéke lényegében megfelel a járvány előtti utolsó „békehónapban”, vagyis a tavaly februárban mértnek - derül ki a GKI friss felméréséből. Nőtt az áremelésre számítók arány, árcsökkenést szinte senki nem vár.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
23.
07:40

Milliárdokból bővül a nyíregyházi állatkert

A Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. és a Keviép Kft. fejlesztheti tovább a nyíregyházi állatkert jégkorszaki bemutatóját, nettó 6 milliárd 148 millió forintért. A fejlesztés első ütemére már ugyanennyit elköltöttek.

Szerző(k): Németh Géza
10.
19.
06:40

Behúzták a féket Romániában

Romániában a nyár közepétől lassítani kezdett az építőipar annak ellenére, hogy minden bizonnyal a járvány miatt ebben az ágazatban is sok elvégzendő munka halmozódhatott fel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
16.
19:21

Novák: többeknek, többféle beruházáshoz igényelhető a otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen 65 milliárd forint értékben - mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter videójában. Még szélesebb körnek tudják nyújtani a támogatást és hitelt, ötezer forint alatti köztartozással is lehet pályázni. A kültéri beruházások is elszámolhatók.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
14.
21:03

Belehúzott a Mapei, de tart az ellátási zavaroktól

A Mapei Kft. forgalma 21 milliárd forint volt szeptember végén, ami 21,4 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta az építőipari segédanyaggyártó és -forgalmazó csütörtökön az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
14.
09:00

Augusztusban váratlanul visszaesett az építőipar

Idén augusztusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 10 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építése 16, az egyéb építményeké 2 százalékkal magasabb volt a 2020. augusztusinál. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a júliusi, magas bázishoz mérten 6 százalékkal csökkent - közölte a KSH.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
12.
18:17

Csökkent a fővárosi újlakás-projektek száma

Az Otthon Centrum szeptemberi felmérése szerint a fővárosban 13,7 százalékkal kevesebb újlakás-projekt van a megvalósítás különböző szakaszában a tavaly szeptemberihez képest, az épülő és tervezett lakások száma 4000-rel, 11,8 százalékkal csökkent.

Szerző(k): Szász Péter
10.
12.
06:40

Folytatódik az M4-es építése, legalább 50 milliárdos forgalom kell

Az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás (-Kelet) közötti szakaszának építésére írt ki közbeszerzést a NIF Zrt. A kivitelezésre nem pályázhat akárki.

Szerző(k): Németh Géza
10.
10.
10:01

Mi a baj a magyar iparral? Hamarosan kiderül

Az ipari termelés és az építőipar augusztusi teljesítményének adatai jelennek meg a jövő héten.

Szerző(k): Domokos László