építőipar

10.
07.
20:55

Építkezik, felújít? Ingyenes energetikai tanácsokat kaphat

Energetikai tanácsokat ad a Magyar Mérnöki Kamara magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak. A szolgáltatás a kamara honlapján igényelhető, a regisztrációhoz szükség van a havi vagy éves elszámoló villanyszámlára, gázszámlára, az épületet bemutató tervrajzra, vázlatra, és - ha van - energetikai tanúsítványra.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
06.
16:30

Kiderült, mennyire bíznak a magyarok a szakikban

Magyarországon a lakosság 34 százalékát érte már kár építkezésnél kontár munka miatt, az okozott kár átlagos értéke egy emberre vetítve 753 320 forint volt - mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Szerző(k): Szász Péter
10.
03.
17:36

Újabb kastélyépületet újítottak fel uniós és magyar támogatással

Átadták a több mint 3,1 milliárd forintból felújított füzérradványi Károlyi-kastélyt vasárnap - adta hírül az MTI. Európai uniós támogatást 1,7 milliárdot használtak fel a munkákhoz. A kastélyt keddtől látogathatják az érdeklődők.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
01.
07:59

Újabb kampánnyal csábítják haza az építőipari szakembereket

Bajorországban indítja újra hazahívó börzéjét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), amely versenyképes bérek ígéretével, cégalapítási támogatási lehetőségekkel, stabil ágazati jövőképpel és az új otthonteremtési támogatások bemutatásával csábítja haza a külföldön dolgozó több tízezer építőipari szakembert - írja a Világgazdaság.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
30.
15:52

Messze még az elszálló építőanyagárak normalizálódása

Az elmúlt hónapok építőanyag hiánya a növekvő inflációval párhuzamosan sokkolja az egész világ építőiparát, ráadásul úgy tűnik, hogy 2022-ig meg is marad ez az állapot. Az ellátási lánc megszakadását számos tényező, többek között volt a fűrész- és acélgyárak korlátozott kapacitása okozza - áll az Eurconstruct friss összefoglalójában.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
29.
14:37

Újabb százmilliárdos költségvetési átcsoportosítás

A kormány több mint százmilliárd forinttal tovább apasztotta a Gazdaság-újraindítási Alapot. Jutott belőle közút- és vasútfejlesztésre, a diaszpórában élők ösztöndíjára és az üldözött keresztényeknek.

Szerző(k): Németh Géza
09.
29.
08:42

Nem térnek vissza régi szép idők a lakásfelújítások, építkezések piacán

Megindult az építőanyagok árának csökkenése azt követően, hogy az év első felében brutálisan drágult minden. A szakértők ugyanakkor nem számítanak arra, hogy visszatérnek a brutális áremelkedés előtti árak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
27.
13:50

Új frontot nyit a feketéző építőipari cégekkel szemben a kormány

Az online kasszákhoz hasonlóan az építőiparban is bevezetik a korábbinál szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettséget.

Szerző(k): Rácz Gergő