érdekképviselet

05.
23.
11:43

Nem várt helyről kapott kemény kritikát a kormány, ebből még baj is lehet

A rendvédelmi dolgozók 1,47-re, azaz elégtelenre osztályozták a döntéshozókat egy, érdekvédők megbízásából készült felmérésben, amelyből az is kiderül, hogy 70 százalékuk pályaelhagyásra készül. A főbb problémák: a fizetés, a kiégés és a szociális juttatások - összegzi az eredményeket a Magyar Hang.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
28.
20:41

Minimálbér 2021: pattanásig feszült a helyzet a munkáltatók és dolgozók között

Bár ma is volt egyeztetés a munkaadói és a munkavállalói szervezetek között a jövő évi minimálbéremelésről, az álláspontok nem közeledtek - írja a Népszava, amely emlékeztet, hogy így a magyar kormány dönthetne a bérekről, ha nem születik döntés.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
24.
14:15

Fogyasztói csoportok közös érdekérvényesítését biztosító irányelvtervezetet hagyott jóvá az EP

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta azt az irányelvtervezetet, amely egyebek mellett nagyobb és közös védelmet biztosít a fogyasztóknak, ha saját országukban vagy egy másik tagországban többekkel együtt éri őket jogsérelem - közölte az uniós parlament kedden.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
08.
14:15

Minimálbér: olyan nyomás kerülhet a magyar kormányra, amilyet eddig nem látott

Akár az év legvégéig is elhúzódhat a döntés a 2021-es minimálbér és garantált bérminimum mértékéről. Bár konkrét álláspontok nem körvonalazódtak, nincs arról szó, hogy a felek ne akarnának megállapodni. A kormány jelezte, hogy a szokásosnál aktívabb lesz az egyeztetéseken, a munkáltatói oldalon pedig hisznek abban, hogy jövőre újabb 2 százalékpontos szocho-csökkentés érkezhet. Eközben a legnagyobb munkavállalói szövetség már az új az európai minimálbér-irányelv felé tekint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
02.
21:50

A kormány tárgyalóasztalhoz ül az egészségügyi szakdolgozókkal

Egyeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi szakszervezetekkel az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről - közöte a tárca hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
07.
17:20

Kritika a kormánynak: a fogyasztóvédelem alakításából csak a fogyasztókat hagyták ki

A fogyasztók régóta nem voltak annyira kiszolgáltatottak, mint az elmúlt időszakban; az árak hihetetlen emelkedése vagy az egyes szolgáltatások színvonalának csökkenése mellett joggal vetődik fel a kérdés, hogy helyes lépés volt-e a kormány részéről megszüntetni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot - írja közleményében a FEOSZ, amely felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg nincs lehetősége a fogyasztóvédelmi társadalmi szervezeteknek beleszólnia a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalába.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
21.
12:57

Léptek a magyar ingatlanpiaci szakértők

Szakmai szövetséget alapítottak a magyar tulajdonban lévő, üzleti ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások ACORA néven, a legfontosabb cél, hogy edukálják a nagyközönséget a kereskedelmi célú ingatlanokkal és bérleményekkel kapcsolatban, illetve tájékoztassák a gazdasági élet szereplőit a várható ingatlanpiaci változásokról.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
27.
09:12

Kínaiak ellen lázadnak magyarok

Egy kínai tulajdonban lévő, a kormánnyal stratégiai partnerségi megállapodást kötött cégnél munkaügyi háború tört ki, miután a vállalat saját szája íze szerint értelmezte a magyar munkajogi szabályokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
16:22

Rossz hírek érkeztek a Dunaferről - pengeélen táncol a cég

A Dunaferr cégvezetője levélben közölte a dunaújvárosi vasmű kollégáival: május 10. helyett 5 nap késéssel tudják kifizetni a béreket. A társaság volt már korábban is nehéz helyzetben, de Evgeny Tankhilevich közlése szerint a koronavírus-járvány példátlan állapotokat hozott az acéliparban és a társaságnál - írja a portfolio.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
02.
10:48

Európában példátlan, amit az Orbán-kormány a munkavállalókkal tesz - figyelmeztetés érkezett

Nincs még egy olyan ország Európában, ahol ebben a veszélyhelyzetben a kormány annyira magára hagyja a munkavállalókat és egyes ágazatokat, mint Magyarország – közölte a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek írt levelében Luca Visentini. A 38 ország 90 szakszervezetének mintegy 45 millió dolgozóját képviselő Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) főtitkára felszólítja a kormányt, tárgyaljon a szociális partnerekkel, s biztosítson a munkavállalók számára megnyugtató védelmet.

Szerző(k): K. Kiss Gergely