észak-írország

05.
12.
18:24

Újabb országba lehet utazni hazai igazolással

Szijjártó Péter külügy és külgazdasági miniszter ismét egy kétoldalú megállapodást jelentett be.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
16:44

Magyar készletből oltják a macedón határőröket

Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot adott Észak-Macedóniának – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
17:35

Lemond Észak-Írország miniszterelnöke

Bejelentette szerdán lemondási szándékát Arlene Foster észak-írországi miniszterelnök, miután pártja előző este - több okból is régóta érlelődő elégedetlensége kifejezéseként - bizalmatlansági kezdeményezést indított ellene - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:50

Íme, az uniós országok, amelyek segítettek Indiának - Magyarország nincs köztük

Az Európai Bizottság - ígéretének megfelelően - megszervezte, hogy a tagállamok segítséget nyújtsanak Indiának, ahol az elmúlt héten újult erővel támad a koronavírus-járvány. A támogatás főleg oxigént és gyógyszer jelent.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
09:18

Szlovéniában is enyhítenek a korlátozásokon

Egyhetes iskolai szünet kezdődik Szlovéniában hétfőn, egyben további enyhítésekre lehet számítani az országban, például újra megnyithatnak a hotelek, az egészségügyi szakemberek és az illetékes miniszter viszont mindenkit arra kér, ne engedje még el magát teljesen, mindenki tartsa be a szükséges intézkedéseket - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
08:27

Tetőzhet a járvány Horvátországban

Most tetőzik a koronavírus-járvány harmadik hulláma Horvátországban - jelentette ki Krunoslav Capak, az ország közegészségügyi intézetének a vezetője.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
18:52

Ingyen autópálya-használatot adnak az oltásért cserébe

Észak-Macedónia viszonozni kívánta, hogy Szerbia koronavírus-oltásokat adott át az országnak, illetve beoltottak ottani állampolgárokat is Szerbiában. Az autópálya-használat csúcsidejére adnak kedvezményt a szerb autósoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia