óraátállítás

03.
28.
11:42

Óraátállítás: mit szeretne Magyarország? Megjött a legújabb eredmény

Magyarországon az emberek többsége a nyári időszámítást szeretné.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
27.
18:53

Óraátállítás: hamarosan kezdődik a nyári időszámítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Szerző(k): Domokos László
03.
27.
11:40

Óraátállítás: ha utazik, erre figyeljen!

A vasárnapi óraátállítás miatt változik néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, valamint fővárosi busz menetrendje. A nyári időszámítás kezdete a Volánbusznál mindössze néhány, Kelenföld és Érd közötti járatot érint - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
26.
14:28

Mi lesz az óraátállítással? - válaszolt az innovációs tárca

Még nincs döntés arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást használják-e az Európai Unió tagállamai - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI megkeresésére.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
26.
08:48

Itt az újabb óraátállítás: mikor lesz az utolsó?

Március utolsó hétvégéjén, ahogy 42 éve minden tavasszal, előbbre kell állítanunk az óráinkat. Egy órával korábban kelni, ami nem mindenkinek megy annyira könnyen. Annyira nem, hogy a Magyar Alvás Szövetség szerint az átállást követő napon megszaporodnak a balesetek, szív- és érrendszeri halálozások. A szakemberek szerint az lenne a legjobb, ha maradna a jelenlegi időszámítás.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna