óra

04.
10.
09:14

Megemelte a kormány az őrző-védők minimális rezsióradíját

A kormány 6 százalékkal, nettó 2474 forintra emelte a vagyonvédelmi szolgáltatási minimális rezsióradíjat.

Szerző(k): Németh Géza
03.
28.
11:42

Óraátállítás: mit szeretne Magyarország? Megjött a legújabb eredmény

Magyarországon az emberek többsége a nyári időszámítást szeretné.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
27.
18:53

Óraátállítás: hamarosan kezdődik a nyári időszámítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Szerző(k): Domokos László
03.
27.
11:40

Óraátállítás: ha utazik, erre figyeljen!

A vasárnapi óraátállítás miatt változik néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, valamint fővárosi busz menetrendje. A nyári időszámítás kezdete a Volánbusznál mindössze néhány, Kelenföld és Érd közötti járatot érint - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
26.
14:28

Mi lesz az óraátállítással? - válaszolt az innovációs tárca

Még nincs döntés arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást használják-e az Európai Unió tagállamai - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI megkeresésére.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
26.
08:48

Itt az újabb óraátállítás: mikor lesz az utolsó?

Március utolsó hétvégéjén, ahogy 42 éve minden tavasszal, előbbre kell állítanunk az óráinkat. Egy órával korábban kelni, ami nem mindenkinek megy annyira könnyen. Annyira nem, hogy a Magyar Alvás Szövetség szerint az átállást követő napon megszaporodnak a balesetek, szív- és érrendszeri halálozások. A szakemberek szerint az lenne a legjobb, ha maradna a jelenlegi időszámítás.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
13:41

Már annyira kifele tartunk a válságból, hogy svájci órákat is vesznek a világon

Jelentősen lassult a svájci óragyártó ágazat eladásainak csökkenése februárban, amikor már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel visszaesést az értékesítésben - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
16.
09:18

Közüzemi órája van? Erről jobb, ha tud!

Az ellátásbiztonság érdekében az energia- és közmű-szolgáltatóknak a járvány alatt is el kell végezniük bizonyos feladatokat a felhasználók ingatlanjában. A személyes kontaktussal járó munkálatok során a szolgáltatók munkatársai betartják az egészségvédelmi előírásokat, és csak a legszükségesebb, halaszthatatlan esetekben keresik fel a fogyasztókat - írja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Szász Péter
03.
04.
09:45

Óraátállítás: váratlan hír érkezett Brüsszelből

A jelek arra mutatnak, hogy hiába volt az idei év a határidő, az unió 2021-ben nem fogja eltörölni az évi kétszeri óraátállítást, egyelőre marad téli és a nyári időszámítás. Ha Magyarországon múlna, a nyárit tennénk véglegessé - írja a 24.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
02.
10:05

Jön az óraátállítás, aztán megszabadulunk tőle?

A hatályos uniós irányelv szerint a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart - figyelmeztet az alon.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely