önkormányzat

05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
06.
20:36

Budapest nulla forint kompenzációt kap

Közzétette a kormány, melyik város mennyi pénzt kap, hogy az iparűzési adó megfelezését kompenzálják. Debrecen a legnagyobb győztes, Budapest a nagy vesztes - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
11:00

Fudan egyetem: így cselezné ki Budapestet a kormány

Egy kedd este közzétett kormányhatározat új helyzetet teremtene a kínai Fudan Egyetem beruházásának megvalósítása ügyében. A kormány most azt találta ki, hogy úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
11:15

Ingyenes parkolás: tanulságos eredmény született

Lassan megszüntetheti a kormány az egyik legvitatottabb járványügyi intézkedését, az ingyenes parkolást, amelyet azért hoztak, hogy az emberek ne a tömegközlekedési eszközöket válasszák. Az ingyenesség megnehezítette a helyi lakosok életét és komoly bevételkiesés okozott az önkormányzatoknak, amelyek közül lényegében csak azok kaptak és kapnak támogatást amelyeket kormánypárti kötődésű polgármester vezet. A Pulzus Kutató - lapunk megbízásából végzett - reprezentatív felmérése most újfent igazolta, hogy az embereknek nem igazán számított ez az ingyenesség.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
11:27

Újabb nagy ingatlanbiznisz jöhet a budai Várban

Már készül a várnegyed lakásainak eladását lehetővé tévő törvényjavaslat. Az I. kerületi önkormányzat jelentős vagyonvesztéstől tart - számolt be a Népszava

Szerző(k): Domokos László
04.
19.
13:39

Ivartlanítási program indul

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
13.
18:35

Szekszárd eltörli a kisvállalkozások egy részének ingatlanadóját

Eltörli az ingatlanadót a száz négyzetméter alatti kereskedelmi és szolgáltatóipari üzletek esetében a szekszárdi önkormányzat, a döntés mintegy ezer vállalkozót érint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna