út

05.
14.
10:41

Erről több tízezer diák lemaradt

Újabb egy évvel elhalasztotta a kormány azt a programot, amely lehetővé tette volna, hogy a 9. és 11. évfolyamos tanulók két hétre nyelvtanulási célból külföldre utazzanak - tudta meg az Index.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
18:25

Rómában fejleszt a Wizz Air

A Wizz Air júliustól 32 új útvonalon 19 célországba indít járatokat Olaszországból, ezzel történetének legnagyobb útvonalbővítését hajtja végre – közölte a légitársaság az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
18:24

Újabb országba lehet utazni hazai igazolással

Szijjártó Péter külügy és külgazdasági miniszter ismét egy kétoldalú megállapodást jelentett be.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
06:40

Gyengén kezdett az idén a húzóágazat

Idén január és március között 421 milliárd forint értékben indultak építőipari kivitelezési munkák, ami bár nem tér el kiugró mértékben az előző három negyedév során látott összegektől, de így is az elmúlt két év legalacsonyabb Aktivás-Kezdés mutatója az EBI Építésaktivitási Jelentés szerint. A megelőző két év január-március közötti időszakaihoz képest egyértelműen gyengébb az évkezdet: a jónak számító 2020-as első negyedévhez képest körülbelül 35 százalékos, 2019 azonos időszakával összevetve 15 százalékos a csökkenés.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
10.
16:33

Várhelyi: a bővítéssel haladni kell, nem lehet több időt veszíteni

Az EU keleti partnereinek is juttatna 1,5 millió koronavírus-elleni vakcinát azután, hogy a nyugat-balkáni országok járványkezelését 651 ezer adag Pfizer-vakcinával támogatta - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős EU-biztos. Ebben a kezdeményezésben Lengyelországot Magyarország is fogja segíteni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
08:20

Akinek van oltása, már ide is eljuthat

A beoltott magyarok mehetnek Törökországba - ez igaz fordítva is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
16:55

Újabb gyorsforgalmi útszakaszok lettek e-útdíj kötelesek

Három újonnan épült, már átadott, de eddig ingyenesen használható útszakasz lett díjköteles május 8-tól az e-útdíj rendszerben - írja a kreszvaltozas.hu. Az e-útdíj elsősorban a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépkocsikra vonatkozik

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
08.
13:17

Az EU mást is tenne, mint a vakcinaszabadalmak feloldása

Az Európai Unió véleménye szerint a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése önmagában nem jelent megoldást a járvány visszaszorítására, azonban a vonatkozó konkrét javaslatokat az EU kész megvitatni - nyilatkozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozó második munkanapjára érkezve szombaton. Az uniós utazási lehetőségekről, elfogadott oltásokról is tárgyalnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
10:12

Van ország, ami várja az oltatlan turistákat is

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak - közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
21:42

Angliába készül? Nem egyszerű beutazni a magyaroknak sem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga kategóriás, továbbra is karanténkötelezett országok között van.

Szerző(k): Domokos Erika