ügyész

05.
10.
10:24

Börtönbe kerülhet az áfacsaló

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki nem vallotta be az általa vezetett tatai gazdasági társaság termékértékesítéséből eredő bevételét és csaknem százmillió forint áfát nem fizetett meg.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
06.
14:21

Megszüntették Bige László házi őrizetét

Bige László milliárdos, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa április 28. óta nincs házi őrizetben - adta hírül a vállalat.

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
17:42

Ruandai népirtás: várhatóan nem vonják felelősségre a francia hadsereget

A francia hadseregnek várhatóan nem kell bíróság előtt felelnie az 1994-es ruandai népirtásért, miután a párizsi ügyészség hétfőn indítványozta a hadsereg elleni vizsgálat vádemelés nélküli lezárását.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
30.
17:08

Egyházi kiváltságot töröl el Ferenc pápa

Jogszabály-módosítással egyházi kiváltságot törölt el Ferenc pápa, melynek értelmében az eddig kizárólag egyházi bíróság elé állítható püspökök és bíborosok ügyeiben világi bírák alkotta testület is ítéletet hozhat - közölte pénteken a Vatikán az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
23.
07:00

Valaki nagyban csalt a tűzifával

A nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a pécsi nővel szemben, aki úgy hirdetett tűzifát eladásra, hogy azzal nem rendelkezett.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
17:51

Nagy csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli bűnügyi igazgatósága egy ügyben, ami érinti a Nemzeti Örökség Intézetet is - árulta el Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
20.
10:47

Ellopta a nyugdíjakat a postás

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben - közölte Szabó Ferenc Pest megyei főügyész az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
08:24

Mélyen meghajolt a kormány Brüsszel előtt

A kormány letette a főesküt az Európai Bizottságnak, hogy kőkeményen fellép a korrupció ellen, és ezer százalékban biztosítja az ügyészség és a bíróságok függetlenségét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
09:23

Háromszor tört be ugyanabba a csárdába

A Bajai Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 decemberében és 2021. január 1-én egy Baja környéki községben háromszor tört be ugyanabba a csárdába, ahonnan szeszesitalokat lopott.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
12:57

Salvini ellen elindul a bírósági eljárás túszejtés miatt

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert túszejtés vádjával egy menekülteket szállító hajó feltartóztatásáért - írja az Euronews.

Szerző(k): Szabó Dániel