ügynök

06.
04.
17:10

Hatalmas bírságot kapott az Erste Bank

Összesen 55 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MNB az Erste Bankra a hitelintézet többes biztosítási ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértések miatt. Nem volt elég nagy a választék biztosításokból. A feltárt hibák nem befolyásolják az intézmény megbízható működését.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
16.
16:55

Szociális lakásügynökség létrehozását javasolja az LMP

Az LMP azt javasolja, hogy az állam és az önkormányzatok együtt állítsanak fel egy szociális lakásügynökséget a megfizethető lakhatás biztosításáért - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, Budapesten tartott és a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
28.
10:43

Jogsértően működött Mészárosék két cége - lecsapott az MNB

Az MNB összesen 21 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-re, illetve az Agenta-Consulting Kft.-re, egyebek közt ügyfél-tájékoztatási, panaszkezelési, adatszolgáltatási és az ügynökök regisztrációjára és nyilvántartására vonatkozó szabálytalanságok miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
17.
12:33

Megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség

Megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség (VBÜ), amelynek felállítását az új biztonságpolitikai kihívások indokolták - közölte a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos titkársága pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
05.
19:03

Hamarosan lépni kell - erre figyeljen a pénzügyi ajánlatoknál!

Decemberben kopogtat a legtöbb biztosításközvetítő a potenciális ügyfeleknél. Az MNB szerint tisztul a piac, mégis nagyon sok bírságot osztott ki az idén ebben a szektorban.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
02.
23:33

Putyin hadat üzent az újságíróknak és az Apple-nek is

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a a törvényt, amely egyebek között lehetővé teszi az olyan természetes személyek külföldi ügynökké minősítését, akik külföldről kapnak finanszírozást, miközben széles közösségnek szánt tájékoztató anyagokat terjesztenek - írta az MTI. Azt a törvényt is aláírta, amely megtiltja, hogy jövő júliustól orosz szoftver nélküli okostelefont, számítógépet és okostévét forgalmazzanak Oroszországban.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
18.
10:23

MNB-bírságot kapott az OVB

Az MNB összesen 35 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az OVB biztosításközvetítői tevékenységének vizsgálata nyomán, egyebek közt a többes ügynök által az egyes ügyfélszerződések megkötését megelőző hiányos tájékoztatás, a közvetítői alvállalkozók oktatási nyilvántartásának pontatlanságai miatt - írja közleményében a felügyelet.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
08.
16:34

Budapesten nyit irodát az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség

Kapcsolattartó irodát nyit Magyarországon az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), az alapításról szóló megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója írta alá Budapesten,

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
07.
13:25

Megint lecsapott az MNB az egykori brókernetesekre

Az MNB ideiglenesen felfüggesztette a szlovákiai Novis Biztosító Sensum befektetési életbiztosításának magyarországi forgalmazását. A biztosító irreális hozamot ígért az ügyfeleknek, és a költségek számolásánál is megtévesztette őket.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
27.
07:07

Bezárás is fenyegeti a nemzetközi szállodaláncokat Magyarországon

A belváros önkormányzat hatósági eljárást indított szállodák ellen, mert nem küldenek naponta adatokat a vendégeikről a kormányzati turisztikai ügynökségnek. Végső esetben bezárás is lehet a szankció.

Szerző(k): Vég Márton