ügynökség

01.
17.
12:33

Megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség

Megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség (VBÜ), amelynek felállítását az új biztonságpolitikai kihívások indokolták - közölte a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos titkársága pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
08.
16:34

Budapesten nyit irodát az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség

Kapcsolattartó irodát nyit Magyarországon az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), az alapításról szóló megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója írta alá Budapesten,

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
27.
07:07

Bezárás is fenyegeti a nemzetközi szállodaláncokat Magyarországon

A belváros önkormányzat hatósági eljárást indított szállodák ellen, mert nem küldenek naponta adatokat a vendégeikről a kormányzati turisztikai ügynökségnek. Végső esetben bezárás is lehet a szankció.

Szerző(k): Vég Márton
09.
19.
19:59

Magyarországban lát partnert az egyiptomi hadipari miniszter

Huszonegy magyar társaság részvételével tartottak Kairóban üzleti fórumot a magyar-egyiptomi kapcsolatok lehetőségeiről.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
04.
06:20

Már a cseheknek se megy?

Jelentősen csökkent az állami közvetítő intézményen közvetítésével Csehországba érkező befektetések értéke tavaly és ez a tendencia folytatódhat idén is.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
22.
09:59

Meghalt Amano Jukija

Hetvenkét éves korában hunyt el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
19.
19:11

Új szereplő tűnt fel az állami reklámkampányokban - egy vendéglős is nyer vele

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly alapított cége egy tízmilliárdos és egy hatmilliárdos keretmegállapodást kötött turisztikai kampányok lebonyolítására. A hatmilliárdos munkát egy új szereplő, a Mediator Group Reklámügynökség Kft. nyerte el, amelynek novemberben lett új résztulajdonosa egy vendéglátós szakember személyében.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
29.
07:21

Az európai hatóságot is aggasztja a magyarországi levegő minősége

A fogyasztáscsökkentési beruházásnak hosszú távon nincs alternatívája, és bár fontos a politikai vélemény, a vállalati döntéshozókra és az egyénre is legalább ilyen komoly felelősség nehezedik - mondta a Népszavának a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) távozó ügyvezető igazgatója.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
15:05

Kiterjeszti csápjait Rogán Antal

A kormányzati beszerzések központosítása tovább folytatódik: a jövőben a Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárcától a Rogán Antal alá tartozó Miniszterelnöki Kabinetiroda alá kerül a nemrég létrehozott Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-től. Ő dönthet a kormányzati informatikai beruházásokról.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
09:01

Fellendítenék a magyar divatipart - készül a kormányelőterjesztés

Elkészítette a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a magyar divatipar fejlesztésére irányuló stratégiai munkaanyagát, amelynek célja, hogy Magyarország a régió divatközpontjává váljon; az ügynökség most a kormányelőterjesztés összeállításán dolgozik - közölte az MDDÜ az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely