ügyvéd

05.
10.
13:29

Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? - Ezt mondják jogászok

Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe, emellett a munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. De vajon a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását, lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
23:22

Házkutatást tartottak Rudy Giuliani lakásában és irodájában

Szövetségi nyomozók házkutatást tartottak szerdán Rudy Giuliani, Donald Trump volt amerikai elnök korábbi ügyvédje New York-i ingatlanjaiban - számolt be több amerikai napilap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
24.
11:11

Hableány-katasztrófa: időhúzásra játszhat a Viking Cruises

A Hableány-balesetben részes szállodahajó tulajdonosa, a Viking Cruises nem ismeri el felelősségét a balesetben és félő, hogy időhúzásra játszik - mondta az M1-en Gulyás Krisztián, a magyar hajó elhunyt kapitányát képviselő ügyvéd.

Szerző(k): Szász Péter
01.
18.
14:47

Nekiment a kormány a neves ügyvédi irodának - új ellenséget találtak

Úgy tűnik, a kormány a börtönlakókban talált új ellenségképet azután, hogy Orbán Viktor igazságtalannak nevezte, hogy az elítéltek a rossz körülmények miatt kártérítést kapnak. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára meg is nevezett egy ügyvédi irodát, amely szerinte ebben a "bizniszben" érdekelt: Magyar György irodáját.

Szerző(k): Szász Péter
01.
14.
21:31

Fontos határidő jár le szerdán a volt evásoknak

A volt evások január 1-je óta áfaalanynak minősülnek, ami azzal jár, hogy legkésőbb január 15-ig be kell jelenteniük, hogy adófizetési kötelezettségüknek hogyan kívánnak eleget tenni - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
17.
13:52

Új vezető a Baker Mckenzie-nél

Új operatív vezetővel bővült a Baker McKenzie munkajogi csoportja, Óváry-Papp Nóra mint vezető ügyvéd csatlakozott az iroda munkajogi csoportjához.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
21.
06:40

A győri egyetem is megvásárolta Borkai ügyvédjének szolgáltatásait

Pályáztatás nélkül úgy döntött a győri egyetem, hogy a győri önkormányzatot és Borkai Zsolt lemondott polgármestert is ügyfelei között tudó, a szexbotrányban szintén érintett Rákosfalvy Zoltán ügyvédet bízza meg a jogi ügyeinek a képviseletére 24 hónapig.

Szerző(k): Vég Márton
11.
08.
15:34

Csalással gyanúsítanak egy bírót (frissítve)

Elrendelte egy korábban bíróként, most ügyvédként dolgozó nő letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság, a nőt több százmillió forintos csalással gyanúsítja az ügyészség - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
08.
16:34

G7: 4-5 milliárdot kerestek Rákosfalvyék az Audi-telkeken

A Borkai Zsolt győri polgármesterről pornográf felvételeket és korrupciós vádakat megjelentő blog egyik vázlatosan kifejtett története kísértetiesen hasonlít arra, ami a valóságban is megtörtént a győri Audi-telkek körül. Valakik - minden jel szerint Rákosfalvy Zoltán és köre - 4-5 milliárd forintot kerestek az üzleten - írja a G7.hu.

Szerző(k): Domokos László
09.
18.
08:48

Máris megvan Erdei Zsolt utóda?

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség közgyűlésén Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője váltja Erdei Zsoltot - tudta meg a Népszava.

Szerző(k): Domokos László