��fa

07.
28.
10:58

Lemaradásban a NAV, késik a segítség az adózóknak

Az eredeti tervek szerint a 2021 júliusára benyújtandó áfabevallások már a NAV által készített tervezetek alapján készültek volna, azonban egy július 16-án kihirdetett kormányrendelet kitolta a határidőt. Először az októberi áfabevallások készítésében számíthatnak ilyen segítségre a vállalkozások, de a tervezetek még egy ideig így sem lesznek teljeskörűek – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group közleményében.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
27.
18:50

Vasárnaptól 5 helyett 27 százalékos áfa terheli a kiszállított ételeket

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Domokos Erika
07.
27.
10:34

Kilőttek az építőanyagárak; teljesen lenullázták a kedvezményeket a lakáspiacon

A csökkentett áfa és az otthonteremtési támogatások hatására látványosan élénkül a fővárosi újlakás-kínálat, s egyelőre a vevők kedvét sem veszik el a korábban sosem látott összegeket tartalmazó virtuális árcédulák – derül ki az OTP legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
26.
11:19

Észak-Magyarország is listás a természeti katasztrófák miatt gazdasági károkat elszenvedett régiók uniós toplistáján

Jelentős gazdasági károkat okoznak az egyre gyakoribb természeti katasztrófák Európában és itthon is.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
25.
18:43

Négyzetméterenként 30 liter esőt várnak Belgium délkeleti részén

A belga meteorológiai intézet újabb heves zivatarok kialakulására és áradások veszélyére figyelmeztetett: az országosan, de különösen a délkelet-belgiumi régióban lezúduló csapadék mennyisége egy-két óra leforgása alatt elértheti akár a 30 litert is négyzetméterenként - írja az MTI a belga sajtó nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
07.
25.
17:48

Napi 4 ezer, többségében oltatlan amerikai halálát jósolja Fauci

Az Egyesült Államok rossz irányba halad, a megbetegedések száma folyamatosan emelkedik, különösen a be nem oltottak körében - mondta a CNN-nek Anthony Fauci, Joe Biden elnök orvosi főtanácsadója és az ország legjobb, fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője.

Szerző(k): Szász Péter
07.
25.
16:56

Újabb területeket kellett evakuálni a kaliforniai tűzvész miatt

Újabb területeket evakuáltak Kaliforniában a minden eddiginél nagyobb erdőtüzek miatt. Az erős szél és az alacsony páratartalom hatására a lángok nagy sebességgel terjednek kelet felé, ezért a hatóságok pénteken kötelező evakuálási parancsokat adtak ki a kaliforniai Butte megyében - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
07.
24.
12:48

Szeptembertől öt százalék lesz az áfa a rozsdaövezetekben épített lakásokra

A rozsdaövezetekben (elhagyott ipari területeken) épülő lakások után visszaigényelhető lesz a 27 százalékos és az 5 százalékos áfa közti különbözet. A visszaigénylés egyik feltétele, hogy a vételárról a számlát szeptember elseje után állítsák ki.

Szerző(k): Németh Géza
07.
24.
09:39

Szijjártó: szombattól Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni

Szombattól Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni védettségi igazolvánnyal - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombat reggel a Facebookon az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
24.
09:31

Kigyulladt egy orosházi üveggyár raktára

Kigyulladt az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. orosházi gyárüzemének raktára szombat hajnalban, a tűzoltók eloltották a lángokat - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna