2022

09.
14.
19:55

A 200 ezer forintos minimálbért elfogadták a szociális partnerek

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tárgyalásán azt elfogadták a szociális partnerek, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre, a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől - mondta az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a keddi megbeszéléseket követően.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
14.
17:56

2022-es minimálbér: a kormány meghallotta a nép szavát

Elindultak a 2022-es minimálbérrel és garantált bérminimummal kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel. A kormány a minimálbér 200 ezer forintra emelését tervezi.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
06.
12:33

Komoly drágulás jöhet januártól az iskolai menzákon

Egészségesebb, jobb minőségű lesz 2022. januártól az iskolai menza, és a szolgáltatóknak több magyar alapanyagot kell felhasználniuk, de ennek természetesen ára is lesz. Kiderült, mennyibe kerül jövőre az iskolai ebéd a Magyar Közétkeztetők Szövetségének ajánlása alapján.

Szerző(k): Napi.hu
09.
05.
09:52

Orbán Viktor a választásról: nincs lefutott mérkőzés

Orbán Viktor a „magyar hivatás”, folytatására készül, nem vereségre. Egyetért Kövér Lászlóval abban, hogy Magyarországnak létérdeke, hogy az EU-ban legyünk, de az eurózónával nem ez a helyzet - többek között erről beszélt a miniszterelnök szombaton Kötcsén az atv.hu szerint.

Szerző(k): Szász Péter
08.
04.
14:45

Többkulcsos adórendszert javasol az LMP

Többkulcsos személyijövedelemadó-rendszert javasol az LMP.

Szerző(k): Domokos László
07.
10.
19:20

Oszkó Péter: Nem irigylem azt, aki 2022 után a gazdaságpolitikát irányítja

A pénzügyminisztérium és a jegybank nem mindig áll harmonikus kapcsolatban. Ráadásul egy válságkezelést mindig lehet kritizálni, ez a gazdaságpolitika legnehezebb része, mindig lehet jobban csinálni, utólag észrevételeket tenni - mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter az ATV-n.

Szerző(k): Domokos László
06.
09.
21:46

Új szja-kedvezmény: akár 1,6 milliót is visszakaphatnak a szülők

Ha mindkét szülő dolgozik, akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak jövőre az szja-ból. Erről beszélt a hvg.hu szerint Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1-en az Orbán Viktor által szerdán bejelentett, gyerekek után járó, 2022-es szja-visszafizetéssel kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
21.
08:03

Titokzatos célokra tartalékol a magyar kormány

A GDP több mint egy százalékát úgy szerepelteti a kabinet a 2022-es költségvetésben, hogy nem derül ki, mire akarják költeni a pénzt. Ekkora biankó csekket korábban egyetlen magyar kormány sem kért a parlamenttől.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
15:15

Kiderültek a számok: a kormány még többet költ majd sportra

A kormány a sporttal kapcsolatos kiadásokra - főként beruházásokra - a jövő évi költségvetésben 340 milliárd forintot tervez elkölteni - összesítette a 2022-es központi költségvetésről szóló javaslat számait az Mfor.hu. Az összegből mindössze 1,8 milliárd menne a sport népszerűsítésére, a diák- és szabadidősport támogatására.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
07:43

"Az államnak, ha teheti, áldoznia kell az életszínvonalat javító juttatásokra:"

Extra jóléti juttatások bevezetését javasolja Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Szerző(k): Csernátony Csaba