2022

05.
17.
07:43

"Az államnak, ha teheti, áldoznia kell az életszínvonalat javító juttatásokra:"

Extra jóléti juttatások bevezetését javasolja Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
14:10

Bod Péter Ákos: Ez egy választási költségvetés

A járvány miatt az EU engedte a nagyobb költségvetési hiányt, de most már vissza kellene térni a normális ügymenethez. A magyar kormány azonban választásokra készül, ezért továbbra is szórja a pénzt - mondta Bod Péter Ákos közgazdász, volt MNB-elnök a Klubrádióban.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
22:30

A kormány kötőféket tesz az önkormányzatokra

Újabb eszköz lesz a kormány kezében arra, hogy nyomást, kontrollt gyakoroljon a helyi önkormányzatokra. Előbb a Magyar Államkincstár, aztán az Állami Számvevőszék is vizsgálhatja egy adott helyi önkormányzat gazdálkodását az illetékes kormányhivatal kezdeményezésére - adta hírül a Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
11:41

PM: csak 2024-re számolunk 3 százalékos hiánnyal

A 2022-es büdzsé ismét számol azzal, hogy a versenyszféra reálbérei 6 százaléknál jobban fognak emelkedni - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
13:44

Bólintott a parlament - megszabadulnak az adótól a fiatalok

Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot szerdán - közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
11:35

Döntött a kormány, több százezren járnak jól

Csaknem félmillió fiatal, 25 év alattit is érinthet a jövőre tervezett szja-mentesség - számolta ki a GKI.

Szerző(k): Domokos László
01.
27.
18:48

Fiatalok adómentessége: meghökkentő eredmény született

A magyarok többsége (54 százaléka) támogatja azt a kormányzati elképzelést, hogy jövő januártól ne fizessenek szja-t a 25 év alatti fiatalok - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített közvélemény-kutatásból.

Szerző(k): Domokos László
01.
05.
17:03

Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok

Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok kedden. A pártok vállalták, hogy a demokratikus, szociálisan igazságos, egyben környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországért fognak dolgozni, ha megnyerik a 2022-es országgyűlési választást.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
16.
09:40

Két bőséges év várhat a nyugdíjasokra

Az MNB friss prognózisa szerint jövőre akár 6 százalék, a választás évében pedig 5,5 százalék lehet a magyar gazdaság növekedése. Azok a nyugdíjasok, akiknek járandósága meghaladja a 80 ezer forintot, így 50 ezer forintos egyszeri juttatást is kaphatnak jövőre - írta az Azénpénzem.hu.

Szerző(k): Domokos László
11.
11.
16:04

Török Gábor: a választási törvény módosítása nyomán egyszerűsödik az ellenzék helyzete

A választási törvény módosítása másfél évvel a választások előtt tagadhatatlanul hatalomtechnikai trükközés - mondta Török Gábor politikai elemző a Nyugat.hu.nak.

Szerző(k): Domokos László