2022

01.
04.
09:58

Mikor utalják idén a nyugdíjakat? Megjelent a legfontosabb naptár

A Magyar Államkincstár közzétette az idei nyugdíjfizetési forgatókönyvet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
01.
17:05

Rendkívüli évközi nyugdíjemelésre is jöhet?

Idén évközi rendkívüli nyugdíjemelésre is sor kerülhet, ha a gazdasági vagy a politikai helyzet megkövetelné, amint erre bizonyság a 2021. júniusi rendkívüli kiegészítő nyugdíjemelés - fogalmazott honlapján Farkas András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): Domokos László
01.
01.
16:45

Idén 3 négynapos hosszú hétvége vár a magyarokra

Idén három négynapos és két háromnapos hosszú hétvége, valamint két munkanap-áthelyezés vár ránk.

Szerző(k): Domokos László
01.
01.
08:40

A kormány szerint idén 1500 milliárdot hagy a családoknál

A családi adóvisszatérítéssel 600 milliárd forinttal, a fiatalok adómentesítésével pedig további 140 milliárd forint marad a lakosságnál az idei évtől. Az államnak, önkormányzatnak mostantól már nem, vagy nem a korábbi szinten fizetendő adótételekből egy egész csokorra valót ismertetett az adóügyi államtitkár - írta meg az MTI.

Szerző(k): Napi.hu
12.
31.
10:15

Nagyot változott az élet szombattól

Sok jogszabály változott 2022. január elsejével. Bár az áfa most nem csökken, jó néhány adóváltozás lesz szombattól. Az új évben biztosan nagyot nőnek a bérek, így lesz miből a csipkednie a magas inflációnak. Több út fizetőssé válik holnaptól, emellett kezdődik a féléves kamatstop a bankokban. Nehezebb lesz gyógyszerhez jutni, miközben még vonzóbb lesz a babakötvény. Hamarosan vége a lejárt okmányok korszakának.

Szerző(k): Domokos László
12.
31.
08:01

Figyelem: ma éjfélkor több, fontos adóügyi határidő jár le

Több, a kisvállalkozásoknak és a gyermekes szülőknek fontos adóügyi határidő jár le december 31-én. Szilveszterig nyújtható be a februári adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozat, a Visszado, és eddig lehet választani 2022-re a kisvállalati adót, a katát, az alanyi mentességet az áfában, illetve térhetnek át a katások és az egyéni vállalkozók a jövőre sokkal kedvezőbbé váló átalányadóra - tájékoztatta Izer Norbert államtitkár az MTI-t.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
30.
11:55

Két nap múlva új elemmel bűvül az adómentes juttatások köre, ezt kell tudni róla

A kerékpár január 1-jétől adómentes juttatásként biztosítható a munkavállalók számára. Az ezzel kapcsolatos munkaügyi kérdéseket gyűjtötte össze és válaszolta meg a Niveus Consulting Group. Az elektromos rollerek használatára nem vonatkozik az adómentesség, szemben az elektromos, illetve hagyományos kerékpárokkal. A biciklit a munkavállaló közeli hozzátartozója is használhatja, ugyanúgy mint a cég vezető tisztségviselője, közreműködő tagja és az ő családtagjaik.

Szerző(k): Napi.hu
12.
30.
07:33

Figyelmeztet az államtitkár: péntekig maradt idő

Az érintetteknek péntekig van idejük arra, hogy beadják az adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozatot.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
29.
14:09

Néhány év és elpárolog a hiány a kormány szerint

Jövőre kiugró, azt követően is stabilan magas gazdasági növekedést vár a Pénzügyminisztérium. Az újonnan kiadott, 2025-ig kitekintő prognózis szerint az infláció miatt nem kell túlságosan aggódni, és míg 2022-ben ömlik a pénz a lakosságra, a következő voksolásnál már alig lesz hiánya az államháztartásnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
29.
13:49

Illetményen felüli díjazáshoz jutnak az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állók

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek illetményen felül járó díjazásra 29 milliárd 410 millió forintot hagyott jóvá a kormány 2022-re.

Szerző(k): Németh Géza