adó

06.
18.
11:39

Leáll a NAV, aggódnak a könyvelők

Leáll egy egész hétvégére az online számla rendszer. A pénteken 16 órától induló karbantartás okára nem közölt a hivatal indoklást - adta hírül Ruszin Zsolt, az MKOE alelnöke.

Szerző(k): Domokos László
06.
18.
06:20

Döntött a NAV az üzemanyagok jövedéki adójáról

Mivel a Brent típusú kőolaj ára az elmúlt negyedévben - az előzőhöz hasonlóan - 50 dollárnál magasabb volt hordónként, az üzemanyagok jövedéki adója nem változik.

Szerző(k): Szász Péter
06.
16.
10:35

Ha biciklit akar olcsón, eljött a nagy lehetőség

Sokak számára örömteli hír lehet, hogy 2022. január 1-től adómentes lesz a munkáltató által biztosított kerékpár magáncélú használata.

Szerző(k): Domokos László
06.
15.
14:34

Változik a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj

2021 júliusától változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása: innentől adóként kezelendő és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik ennek egyenlegét - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
14:26

Jobb, ha tudja: a diákok felnőttként adóznak

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Domokos Erika
06.
15.
14:15

Orbán Viktor: szokatlan kormányzati döntéseket kell hozni

5,5 százalékos gazdasági növekedést szeretnénk elérni, amihez a kedden elfogadott költségvetés jó alap, de nem elegendő - mondta Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videójában.

Szerző(k): Szász Péter
06.
14.
14:42

Gyerekes szja-visszatérítés: sokakat érhet kellemetlen meglepetés

Angyal József adószakértő a miniszterelnök bejelentése után arra figyelmeztet, hogy azt a pénzt, amit január-februárban megkaphatnak a magánszemélyek az szja-visszatérítés nyomán, vissza kell majd fizetni májusban, mert az egy előleg. Ha ezt visszatérítik, akkor ezzel az előleggel el kell majd számolni az adóbevallásban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
14.
12:38

A 300 százalékos adóalap-kedvezmény csak egy jól hangzó ajánlat

A napokban kihirdetett tavaszi adócsomag egyik meglepetése volt a közfeladatot ellátó vagyonkezelő alapítványok részére adott támogatás utáni 300 százalékos adóalap-kedvezmény. Azonban azzal, hogy nem adó-, hanem adóalap-kedvezményt kapnak a cégek, valójában továbbra is ráfizetéses a vagyonkezelő alapítványok támogatása - hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
14.
11:21

Hatmilliárdnyi áfát csaltak alumíniummal

Hatmilliárdos kárt okozott a költségvetésnek az az alumíniummal kereskedő bűnszervezet, melynek tagjait a közelmúltban fogta el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - adta hírül a hivatal.

Szerző(k): Domokos László
06.
14.
10:48

Orbán Viktor álmához vagy adócsökkentés kell, vagy padlót fognak a vállalkozások

A múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy 200 ezer forintra kellene emelni a magyar bruttó minimálbért. A terv azonban kétesélyes: ha bevezetik, akkor a kkv-k lehúzhatják a rolót, ha tartanak a csődhullámtól, adócsökkentés kell. A legkisebb biztosított keresetek idei emelését már elvitte az infláció, az pedig még nem látszik, mire készül a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel