adó

05.
16.
13:31

Adókedvezmény: fontos dátumra figyelmeztet a Pénzügyminsztérium államtitkára

Nagyjából 240 ezer ember mentesülhet idén az szja-fizetés alól. Aki tavaly év közben nem kérte az adókedvezményének figyelembevételét, az május 20-ig még néhány kattintással könnyedén igénybe veheti a kedvezményeket az szja-bevallásában - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
09:51

Eltűnik egy újabb adó Magyarországról

A kormány kedden benyújtott adótörvény-módosítása szerint beépülne a szakképzési hozzájárulás a szociális hozzájárulási adóba. Azon túl, hogy a vállalatoknál költségcsökkentést eredményez, a Niveus Consulting Group összegzte, hogy milyen változtatásokat tartogat még a módosítás.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
09:00

A bankokkal tárgyal a magyar kormány

A Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal folytatott egyeztetéseket követően dönt a kormány a hitelmoratórium sorsáról – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
17:28

Kiderült, hogyan fülelné le az adóhatóság a kriptojövedelmet

Egyre több részlet derül ki arról, hogy a kormány tavaszi törvénycsomagjában tervezett intézkedések a virtuális pénzek megadóztatásáról miként működnének a gyakorlatban. Nehezebb lesz elrejteni a hasznot, és jó eséllyel újabb súlyos árfolyamesésre kell felkészülni, amint az adóhatóság is megjelenik a piacon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
17:37

Nagy győzelmet aratott Európában az Amazon

Az Európai Bíróság elutasította az Európai Bizottság 2017-es döntését, miszerint az Amazon óriásvállalatnak nyújtott luxemburgi adókedvezmények tiltott állami támogatásnak minősülnek, így nem fogadta el a testület kérvényét arra vonatkozólag sem, hogy az amerikai cég 250 millió dollárt fizessen vissza a nagyhercegségnek.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
15:57

Nagy változás jön a hazai kriptopiacon

A kriptoeszközök használatára eddig nem volt egyértelmű a hazai szabályozás, ami a parlament elé kerülő új adótörvényekkel megváltozik. A Blockchain Magyarország Egyesület által kidolgozott javaslata nyomán a Pénzügyminisztérium tavaszi adócsomagjában 2022-től leegyszerűsödik a kriptoeszközök utáni adózás.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
13:31

Eldörrent az első lövés a kriptodevizák elleni háborúban

Indonézia fontolgatja a kriptovaluták kereskedelmének megadóztatását, miután a helyi befektetők körében megugrott a népszerűségük. Több másik országnál is napirenden van hasonló javaslat, az Egyesült Államok pedig a tőkepiaci jövedelmekre vetne ki magasabb adóterhet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
12:09

Ennyi pénzről inkább ne emberek döntsenek

Sosem látott összeget kezelnek immár a passzív befektetési formákban a világ nagy alapkezelő cégei, s idén első ízben a tőzsdén jegyzett alapok vagyona meghaladta a hagyományos indexkövető alapokét. A nagy tőzsdelázból ők profitáltak a legtöbbet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
09:46

Figyelem, már csak pár nap, és lejár az adóbevallási határidő!

Az szja-bevallási tervezetek március óta elérhetők, azokat még érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek tervezetének kivételével – május 20-án automatikusan bevallássá válik - figyelmeztet a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika