adó

05.
10.
14:58

Emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék 2022-ben

Az egészségügyi szolgáltatási járulék immár évről-évre változó összeg. A jövő évi költségvetési törvényjavaslat 2022-re már 8 250 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot rögzít - írja az Mfor.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
10:09

Óriási költekezésbe kezdhetnek a magyarok a kormányfő főtanácsadója szerint

A pandémia alatt a lakosság megtakarítási rátája akár a 11 százalékot is elérhette, ami a válság előtti 8-9 százalékos rátához képest közel 30 százalékkal magasabb. A békeidőkhöz képest ez éves szinten 500-700 milliárd forintos többletmegtakarítást is jelenthet - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója, az MNB volt alelnöke az állami rádióban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
09.
09:37

Nő azok száma, akik az adójuk 1 százalékáról rendelkeznek

A koronavírus-válságban egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról, tavalyhoz képest húsz százalékkal nőtt az online már beérkezett nyilatkozatok száma, a május 20-ig beadható nyilatkozatokkal az egyházaknak és a civil szervezeteknek mintegy negyvenmilliárd forintot ajánlhatnak fel az adófizetők - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
08:19

Jövőre csökkenhetnek a bérterhek

Jövőre folytatódik az adócsökkentés politikája - nyilatkozta Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
07:18

Befűtött az OTP

A vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet az OTP-csoport. A cég az előző negyedévhez képest mintegy 22 milliárd forinttal több, összesen 93,3 milliárd forintos konszolidált adózás utáni eredményt ért el. Egy éve ez az érték 4 milliárd forintos veszteségen állt - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
07:19

Májusra is kiterjesztik az adómentességet a megszorult ágazatokra

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
23:09

Így látja a hitelminősítő a régiós országok kilátásait

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
07:55

Adóbevallás: jön a célegyenes

Összesen 400 ezer társasági adóról szóló és kiva-bevallást vár a NAV.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
11:17

Beteg gyerekek és állatmenhelyek örülhetnek a magyar adóforintoknak

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
12:11

Furcsa anomália a védettségi igazolványokkal kapcsolatban

A Magyarországon élő vagy dolgozó beoltott külföldiek nem kapnak hazai védettségi igazolványt - írja az Azonnali.hu, amely szerint az uniós polgárok ilyen módon való hátrányos megkülönböztetése egyértelműen EU-jogba ütközik. Kérdéseikre sem a kormány, sem a belügyminisztérium, sem az operatív törzs nem válaszol.

Szerző(k): Szász Péter