adókedvezmény

06.
14.
14:42

Gyerekes szja-visszatérítés: sokakat érhet kellemetlen meglepetés

Angyal József adószakértő a miniszterelnök bejelentése után arra figyelmeztet, hogy azt a pénzt, amit január-februárban megkaphatnak a magánszemélyek az szja-visszatérítés nyomán, vissza kell majd fizetni májusban, mert az egy előleg. Ha ezt visszatérítik, akkor ezzel az előleggel el kell majd számolni az adóbevallásban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
21:46

Új szja-kedvezmény: akár 1,6 milliót is visszakaphatnak a szülők

Ha mindkét szülő dolgozik, akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak jövőre az szja-ból. Erről beszélt a hvg.hu szerint Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1-en az Orbán Viktor által szerdán bejelentett, gyerekek után járó, 2022-es szja-visszafizetéssel kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
12:40

Átment az elképesztő módosító: százmilliárdok kerülhetik el a költségvetést

Az Országgyűlés kedden elfogadta az adótörvény-módosításokat tartalmazó törvényjavaslatot, így átment az a javaslat is, amely szerint az újonnan létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartásban lévő egyetemeknek, illetve a fenntartójuknak nyújtott támogatás 300 százalékával csökkenthető a társasági adóalap.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
10:00

Jó hírek láttak napvilágot a nyugdíjjal kapcsolatban

Egyre többen készülnek tudatosan az időskorukra – közölte a K&H. A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
03.
08:14

Itt az újabb adómódosító: 300 százalékos kedvezményt adnának egyes cégeknek

Óriási adókedvezménnyel nyúlna a hóna alá a kormány a frissen alapult egyetemi alapítványoknak a taóhoz hasonló támogatás azonban a sporttámogatáshoz hasonlóan utat nyit az adósvindlizés előtt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
01.
14:59

Rákay Philip cége három év alatt 600 milliós osztalékot fizetett

Újabb sikeres évet zárt Rákay Philip 2017 szeptemberében alapított Norton Consulting Zrt.-je: 540 millió forintos árbevétellel és 392 milliós eredménnyel zárt. Adót nem fizetett. A tulajdonos 200 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
25.
07:19

Sokan veszni hagynak évi 100 400 forintot

Sok veleszületett vagy szerzett betegséggel, életmódot befolyásoló sérüléssel járó embernek jár adókedvezmény. Ezt akár utólag is igényelhetik az érintettek, de sokan nem lépnek a pénzükért.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
16:38

Ismét nemet mond a magyar kormány egy nemzetközi javaslatra

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne - mondta a cégeket érintő egységes társasági-adókulcs bevezetésének tervéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
16.
13:31

Adókedvezmény: fontos dátumra figyelmeztet a Pénzügyminsztérium államtitkára

Nagyjából 240 ezer ember mentesülhet idén az szja-fizetés alól. Aki tavaly év közben nem kérte az adókedvezményének figyelembevételét, az május 20-ig még néhány kattintással könnyedén igénybe veheti a kedvezményeket az szja-bevallásában - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
07:19

Májusra is kiterjesztik az adómentességet a megszorult ágazatokra

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szabó Dániel