adós

05.
14.
09:00

A bankokkal tárgyal a magyar kormány

A Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal folytatott egyeztetéseket követően dönt a kormány a hitelmoratórium sorsáról – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
05.
05.
23:09

Így látja a hitelminősítő a régiós országok kilátásait

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
27.
09:35

Kifacsarja Magyarországot, mint egy narancsot a kínai hitel

Pénzügyileg nem járnak jól azok az országok, köztük Magyarország amelyek Kínától vesznek fel hitelt a területükön tervezett kínai gigaberuházásokra - derül ki egy összehasonlító tanulmányból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
10:14

„Aki gyorskölcsönt vesz fel, az pórul fog járni"

Nagyon sok család ugrik bele megszorultságában mindenféle kölcsönbe egyszerűen azért mert nincs más választása. Ezeken az embereken az MNB intelmei sem segítenek, a bankok pedig a „fogyasztóbarát” termékeik ellenére elsősorban továbbra is a saját zsebük barátai - írja összeállításában a Népszava.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
08:07

Feltűnt egy 30 milliárdos adós a NAV-szégyenlistán

Megugrott a nagy összegű adóhiányosok összesített tartozása. A NAV a bírságokkal együtt 80 milliárd forintot hajtana be azon a 72 adózón, akiknél 2021 első negyedévében jelentős összegű adóhiányt állapított meg. A listavezető vállalkozás tartózása 30 milliárd forint.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
18:41

Friss számok érkeztek a magyar kórházakból

Egyetlen hónap alatt több mint 6 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak adóssága, a frissen lejárt számlákkal együtt a tartozásállomány 29,1 milliárdra rúgott március végén a Magyar Államkincstár friss adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita