adós

06.
24.
14:31

Példátlan számok érkeztek a magyar kórházakból

Májusban több mint 9 milliárd forinttal gyarapodott a magyar kórházak adóssága, ilyen mértékű évközi emelkedésre eddig még soha nem volt példa. A májusi plusszal 40 milliárd fölé nőtt a tartozásállomány, ami az ötödik hónap végére szintén rekordnak számít.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
18:32

Új céges eljárást vezetnek be Magyarországon - csőd helyett szerkezetátalakítás

A parlament elfogadta a szerkezetátalakításról szóló törvényt, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások problémáinak korai kezelésére. A szerkezetátalakítási eljárás leginkább a csődeljárás alternatívája lehet; ebben az esetben azonban az adós maga döntheti el, hogy mely hitelezőivel tárgyal és kiket von be a folyamatba, sőt, bizonyos esetben az eljárást is titokban tarthatja. A legfontosabb tudnivalókat a DLA Piper Hungary szakértői foglalták össze.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
01.
20:10

Adóslistára került a neve? Örüljön neki!

Bár legtöbbször negatív értelemben említik az adóslistát, egyfajta feketelistára utalva, pozitív kicsengése is lehet a történetnek. Van ugyanis pozitív adóslista, amin szerepelni nagyon menő.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
27.
10:54

Meglepő adatok érkeztek a magyar kórházakból

Áprilisban megközelítette a 33 milliárd forintot a magyar kórházak adósságállománya az Államkincstár szerdán közzétett adatai szerint. A tartozásállomány növekedése 2021-ben meglehetősen nagy amplitúdóval hullámzik hónapról hónapra, a januári 11 milliárdos és a márciusi 6 milliárdos kiugrás után áprilisban "mindössze" 3,67 milliárd forint volt. Idén átlagosan havonta 6,2 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
26.
08:10

Kiújult a kórházak régi betegsége

Ahogy az lenni szokott ismét elszállt a kórházak adóssága, egy hónap alatt március végéig több mint 6 milliárd forinttal ugrott meg a tartozás, amit szakértők szerint legkésőbb a nyáron rendeznie kellene a kormánynak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
22:47

Maga alá temetheti a világgazdaságot az adósság

Várhatóan rendkívüli ütemben emelkednek még jövőre is a globális államadósság-ráták a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítését célzó költségvetési kiadások miatt, és ebben a környezetben kockázatos lenne arra számítani, hogy az alacsony kamatok hosszú távon fennmaradnak, költségvetési kiigazítások nélkül is elviselhetővé téve a magas adósságterheket.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
14.
09:00

A bankokkal tárgyal a magyar kormány

A Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal folytatott egyeztetéseket követően dönt a kormány a hitelmoratórium sorsáról – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
05.
05.
23:09

Így látja a hitelminősítő a régiós országok kilátásait

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
27.
09:35

Kifacsarja Magyarországot, mint egy narancsot a kínai hitel

Pénzügyileg nem járnak jól azok az országok, köztük Magyarország amelyek Kínától vesznek fel hitelt a területükön tervezett kínai gigaberuházásokra - derül ki egy összehasonlító tanulmányból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
10:14

„Aki gyorskölcsönt vesz fel, az pórul fog járni"

Nagyon sok család ugrik bele megszorultságában mindenféle kölcsönbe egyszerűen azért mert nincs más választása. Ezeken az embereken az MNB intelmei sem segítenek, a bankok pedig a „fogyasztóbarát” termékeik ellenére elsősorban továbbra is a saját zsebük barátai - írja összeállításában a Népszava.

Szerző(k): Szász Péter