adria

06.
22.
19:36

Az Adriai-tenger két hét alatt 6-7 fokot melegedett

A szezon legmelegebb napjaival indult a hét Horvátországban, ami kedvező hatással van a tenger hőmérsékletére - írja az Időkép.

Szerző(k): Szász Péter
06.
19.
12:25

Újabb balkáni turistacélpont lazít

Tovább enyhített a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon Montenegró, szombattól a járvány előtti munkarend szerint üzemelhetnek a vendéglátóhelyek, a fogadóirodák, valamint a kulturális és oktatási intézmények.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
17.
14:12

Júliustól elindítja járatait az Adriára a MÁV és a Volán

Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-Start egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity, a vonat légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal közlekedik - közölte a vasúttársaság az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
13:59

Nincs mozgástér a last minute utazásokra

Egyre nagyobb az utazási kedv a magyarok körében a felmérések szerint, ráadásul a nyaralásokat már nem csupán belföldön tervezik. Az erősnek ígérkező szezonban a szomszédos országok üdülőhelyei közül ismét vonzó célpont lehet például a horvát tengerpart - írta keddi számában a Világgazdaság.

Szerző(k): Szász Péter
01.
27.
12:11

Már átvette az állam az adriai kikötőt

A magyar kormány rég óta a tengerre vágyik, ez ért most be a - még sokáig nem használható - trieszti kikötő tényleges megszerzésével.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
11.
14:33

Megtalálta az INA az eltűnt fúrótornyát

Negyven méter mélyen, a tengerfenéken találták meg az INA horvát olajipari vállalat eltűnt adriai-tengeri fúrótornyát - írta a Vecernji List című horvát napilap pénteken az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
08.
18:11

Eltűnt egy fúrótorony az Adrián - még mindig keresteti az INA

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt továbbra sem lehet megközelíteni az INA horvát olajipari vállalat eltűnt adriai-tengeri fúrótornyának helyszínét, amellyel még múlt szombaton szakadt meg minden kapcsolat - közölte a vállalat kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
21.
07:48

Rejtélyes fertőzés pusztít a vizekben

A horvát Öko Kvarner Egyesület szerint amennyiben nem tesznek nagyon gyorsan valamit a még élő nagy sonkakagyló megmentése érdekében, a Földközi-tenger legnagyobb kagylója az év végéig teljesen kipusztulhat az Adriai-tengerben. Tudósok a napokban az államfőhöz, a kormányfőhöz és a házelnökhöz fordulnak, hogy adjanak meg minden állami támogatást ahhoz, hogy a még élő sonkakagylókat karanténba helyezhessék és megpróbálkozhassanak intenzív szaporításukkal - írta az MTI hírére hivatkozva a hvg.hu

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
17.
17:28

Horvátország köszöni, hogy sokan az Adriára szavaztak

A Horvát Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal 13 külföldi piacon indított online kampányt, hogy megköszönje az országok turistáinak amiért Horvátországot választották idei nyaralási célpontnak - írja a Travelo a CroatiaWeek a turisztikai hivatal szerdai közleménye alapján.

Szerző(k): Szász Péter