aegon

06.
17.
07:02

Vakációra készül a magyar: több Maldív-szigetek, kevesebb Anglia

A külföldre utazók 40 százaléka már nem indul el utasbiztosítás nélkül, a pandémia ugyanis óvatosságra inti a turistákat. Ennek ellenére a biztosítók még nem várják, hogy 2022 előtt a korábbi szintre visszaépül az utasbiztosítási piac. Az év eddigi része érdekesen alakult: a lezárások miatt a népszerű európai célpontok helyett az egzotikus országokba utazók kötöttek sok biztosítást.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
07.
12:20

Bekeményített a magyar kormány: nem kerülhet új kézbe az Aegon Biztosító

A magyar állam nem engedélyezi az Aegon eladását a bécsi VIG-nek - írta meg a Telex. A holland Aegon a régióban lévő összes érdekeltségét el akarta adni az osztrák VIG csoportnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
03.
07:59

Nem csak tulajdonost, nevet is vált az Aegon Magyarország

Piacvezető szerepre tör Magyarországon az Aegon biztosítóval a Vienna Insurance Group, egy új, még el nem döntött márkanévvel. A tervek szerint az osztrák vállalat a meglévő biztosítójával, az Unionnal együtt, többmárkás stratégiával folytatja tevékenységét hazánkban.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
10.
12:13

A harmadik negyedévben zárulhat az Aegon felvásárlása

Tavaly november végén jelentette be az osztrák Vienna Insurance Group (VIG), és az Aegon, hogy utóbbi értékesíti magyarországi, romániai, török- és lengyelországi érdekeltségeit előbbi számára. A tranzakció véglegesítését az idei év második felére várták, a folyamat a jelenlegi állás szerint az őszre megtörténhet, ha megérkeznek a szükséges engedélyek.

Szerző(k): Szász Péter
02.
23.
13:01

Erre számítanak a jövő nyugdíjasai

Mást gondolnak a munkáról, másképp tervezik a jövőt, és a nyugdíjas évekre is máshogyan készülnek a 20-29 évesek, mint a megelőző generációk. A fiatal felnőttek számára már a munkahelyválasztásban is egyre fontosabb szempont a nyugdíj-felkészülésben nyújtott segítség és egyre kevésbé tekintik objektív fogalomnak a nyugdíjkorhatárt. Az Aegon kutatása szerint a megváltozott feltételekhez a munkaadóknak és a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kell.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
05.
11:05

Komoly károkat okozott Magyarországon a horvátországi földrengés

Eddig mintegy 1070 kárbejelentés érkezett a két ünnep közötti földrengéssel kapcsolatban az Aegon Biztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kárösszeg 234 millió forint.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
10.
15:27

Jönnek a szuperbankok és a szuperbiztosítók

Ez az év különbözik a korábbiaktól: amíg a Deloitte kelet-közép-európai banki akvizíciós felmérésének korábbi kiadványai pozitív kilátásokkal, erős gazdasági teljesítménnyel rendelkező bankszektort mutattak be, addig ma a régió bankjai a globális koronavírus-járvány okozta kihívásokkal szembesülnek.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
10.
09:57

Nyáry Krisztián: Miért gazdasági érdek, hogy a bankok ügyfelei és alkalmazottai gyakran olvassanak szépirodalmat?

Amikor üzletembereknek tartok előadást, mindig megkérdezem, szerintük mire való az irodalom - kezdi az Aegon Biztosító eladásának közvetett következményeit boncolgató gondolatmenetét az író, Nyáry Krisztián. A Napi.hu számára írt jegyzet az érzelmi stresszhelyzetben vakcinaként működést, de az emésztésre váró friss magyar olvasási adatokat is annak bizonyítására használja, hogy az Aegon Irodalmi Díj jelentősége miért csak a Baumgarten-díjéhoz fogható. Hogy az elmúlt másfél évtizedben a díj által teremtett értékek társadalmi és gazdasági haszna miért fordítható le úgy: Befektetés az irodalomba.

Szerző(k): Napi.hu
12.
09.
13:17

Befejeződött az Aegon Lakástakarék végelszámolása

Befejeződött az Aegon Lakástakarék végelszámolása, melyet követően a cégbíróság törölte a céget. A lépés korántsem váratlan annak ismeretében, hogy a társaság már tavaly májusban megállapodott az Erstével, átruházza neki a lakástakarék-szerződéseit. Ami összefüggésben állt azzal, hogy a kormány 2018 októberében az effajta öngondoskodáshoz nyújtott, bőkezű állami támogatást megvonta - írja az Mfor.hu

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
30.
14:31

Ez várható az Aegon biztosító eladása után

Vasárnap adásvételi szerződést írt alá a Vienna Insurance Group, a holland Aegon csoport magyar, lengyel, román és török leányvállalatainak megvásárlásáról. Az ügylet lezárását követően a Vienna Insurance Group Magyarországon a 6. helyről a piacvezető helyre kerül. A részvények vételára 830 millió euró volt.

Szerző(k): Herman Bernadett