afrika

05.
20.
13:14

Hőségriadó: tűzforró napok elé néz Spanyolország

Dél-Spanyolországban a hőmérséklet szombaton meghaladhatja a 42 fokot is, miután rendkívüli hullám éri el az országot.

Szerző(k): Tér Diána
05.
08.
12:50

Afrika nyerhet nagyot a világ alapanyaghiányán

Az energiaátalakításhoz szükséges új fémforrások biztosítása a legnagyobb termelő Oroszországgal szembeni szankciók közepette növelte a nagy bányászok kockázati étvágyát a kontinensen.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
06.
14:55

Egymillió eurót fizetett a Vatikán egy túszul ejtett apácáért

Egymillió euró kifizetését hagyta jóvá Ferenc pápa, hogy biztosítsák egy apáca kimenekítését, akit iszlamista terroristák ejtettek túszul Afrikában – vallotta Angelo Becciu bíboros, az egyházfő tanácsadója és a Vatikán volt külügyminiszter-helyettese abban a perben, amiben tíz embert vádolnak korrupcióval.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
15:26

Nem tartja vissza a menekülteket a deporálással fenyegetés

A brit brexiterek egyfajta "csodafegyvert" látnak abban a megállapodásban, amelyet a londoni vezetés kötött a ruandai kormánnyal arról, hogy a szigetországba érkező illegális bevándorlókat repülőgépen az afrikai országba szállítják. Úgy tűnik azonban, a kétségbeesett menekülteket ez nem tartja vissza attól, hogy átkeljenek La Manche csatornán.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
02.
07:08

Gyakorlatilag az éhes emberektől vesznek el ételt, hogy az éhezőket etessék

A két hónapja tartó orosz-ukrán háború nemcsak a régióban, hanem globálisan is hatással van az országok gazdaságára. A katonai konfliktus miatt visszaeső mezőgazdasági exportok miatt elsősorban a szegényebb és amúgy is élelmiszerhiánnyal küzdő afrikai országok fognak nehéz helyzetbe kerülni, több helyen komoly éhínségre lehet számítani.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
04.
27.
20:25

Törvényes fizetőeszköz lett a Közép-afrikai Köztársaságban a bitcoin

A Közép-afrikai Köztársaságban a jövőben törvényes fizetőeszközként elfogadják a bitcoin kriptovalutát - közölte Obed Namsio, Faustin-Archange Touadéra államfő kabinetfőnöke. Az elnök a nap folyamán alá is írta az erről szóló törvényt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
15:50

Négy hónap pihenőt adott csak az ebola

A Kongói Demokratikus Köztársaságban ismét felütötte a fejét az ebola - a hírt az egészségügyi minisztérium is megerősítette - írta meg a Reuters-re hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
19:24

Afrikai békefenntartásra 600 millió eurót különített el az EU

Az Európai Unió Tanácsa határozatot fogadott el az Afrikai Unió békefenntartó műveleteinek 600 millió eurós (mintegy 220 milliárd forintos) támogatására a 2022-2024-es időszakra vonatkozóan az Európai Békekeretnek (EPF) nevezett uniós program keretében.

Szerző(k): Szepesi Anita