agrárminisztérium

04.
27.
17:06

Újabb százmilliárdokat fizettek ki agrártámogatásként

A termelők az előleg és részfizetéssel, valamint a most zárult végfizetéssel együtt a 2020-as kérelmeik alapján közel 364 milliárd forinthoz jutottak a területalapú alaptámogatás (SAPS) és a zöldítési jogcímhez kapcsolódóan - jelentette be Feldman Zsolt államtitkár. A támogatás négyötöde európai uniós forrás.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
19.
21:33

33 milliárd forint támogatás érkezett a szarvasmarha- és juhtartókhoz

Lényegében befejeződött a tejelő tehenek, az anyajuhok és a hízott húsmarha bikák után a tavalyi évben benyújtott termeléshez kötött támogatások kifizetése, ennek eredményeképpen 33 milliárd forint segíti a gazdálkodókat - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca hétfői közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
10:11

Menő lett az egyik magyar őszibarack, uniós "plecsnit" kapott

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma - közölte az agrártárca.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
14:16

Aszály és a pandémia nehezíti a tavaszi munkákat

Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
14:52

Ezüst-jodiddal bombázzák a felhőket, hogy kevesebb kár érje a gazdákat

Szerdán elkezdődött a 2018 óta üzemelő jégkármérséklő rendszer védekezési időszaka – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
16:41

Késve, de máris érkezik a boltokba a magyar spárga

Idén később kerül a boltokba a magyar spárga, de a héten már jelentős mennyiségre számíthatnak a vásárlók – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményére hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István