ajándék

05.
20.
08:06

Most a palesztinok kaptak a fölösleges lélegeztető gépekből

A palesztin Szent Család Kórháznak, valamint a Betlehemi Arab Rehabilitációért Társaságnak ajándékozott a kormány összesen hét lélegeztető gépet.

Szerző(k): Németh Géza
05.
15.
08:07

A magyarok nem oltatnának koronavírus ellen, ha fizetnének érte

Szerbiában már biztosan, de a világ más országaiban is felmerült, hogy pénzt adnak azoknak, akik beadatják maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Magyarországon viszont az emberek 60 százaléka szerint nem szabadna ezzel motiválni senkit, de minden tizedik ember 100 ezer forintot sem sajnálna, ha ez a nyájimmunitás ára - derül ki a Napi.hu és a Puzlus Kutató legújabb reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
19:31

Nehezen szabadul a kormány a feleslegesen beszerzett lélegeztetőgépektől

Több mint 400 lélegeztetőgépet ajándékozott el eddig a kormány abból a 16 ezerből, amelyet a járvány első hulláma alatt vásároltak - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
07:49

Újabb lélegeztetőgépeket ajándékozott el a kormány

Bosznia-Hercegovinának 30 darab, míg Jordániának 10 lélegeztető gépet ajándékozott a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
27.
18:03

Van, ahol már 100 dollárt kapnak a fiatalok, ha oltakoznak

Nyugat-Virginia 100 dolláros (30 ezer forintos) megtakarítási kötvényt ajánl fel a fiataloknak, ha beadatják a Covid-19 vakcinát. Azt remélik, hogy a 16 és 35 év közöttieknek járó kifizetés "motiválja" őket az oltás beadására.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
13.
12:36

Minden üzletét bezárta az országos ruházati lánc, csődhullám indulhat a plázákban

Tragikusan alakult a karácsonyi időszak forgalma a bevásárlóközpontokban lévő üzletekben, és a negatív trend az új évben is folytatódik. A visszaesés elsősorban a divatáru-kereskedőket sújtja, de más ágazatok is megszenvedik a helyzetet. Az egyik szakmai szövetség szerint egyre több a boltbezárás és a szektor egy csődhullám küszöbén állhat. Friss hír, hogy egy országosan körülbelül 20 boltot működtető ruházati lánc az összes üzletét bezárta és mindenhonnan kivonult.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
10.
10:17

A Valentin-napunkat is átírja a járvány

Hiába a kijárási tilalom és a karanténintézkedések, a magyarok még négy nappal Valentin-nap előtt is kimozdulós romantikában bíznak: a férfiak és a nők is szívesen mennének étterembe, ajándékba pedig színházjegyeket is szeretnének. A sablon virág, parfüm és csoki lesz a befutó, de aki költ, az belenyúl a zsebébe - derül ki a Picodi.com felméréséből. Viszont pénzt senki ne adjon ajándékba!

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
08.
15:29

Irtózatos veszteség az iparcikkes boltoknál, januárban sincs változás

Az iparcikkes boltok piacvesztése 600 milliárd forint volt 2020-ban, s a mélyrepülésük januárban is folytatódott. Ruha, könyv, játék, bútor senkinek nem kell a boltból. Sokkal több is a végleg lehúzott redőny, üres kirakat, a téli vásárt leváltotta a téli bezárás.

Szerző(k): Molnár Csaba
12.
29.
14:01

Ajándék helyett felajánlás - így nézett ki a céges karácsony a Vodafone-nál

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2020-ban a lakosság, a cég munkatársainak és a vállalat partnereinek bevonásával több millió forinttal támogatott különböző nonprofit szervezeteket, alapítványokat, illetve a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő diákokat és pedagógusokat - közölte a cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
26.
12:36

Karácsony után jön a becserélési roham a boltokban

Hagyományosan a karácsony utáni első nyitvatartási napokon nagy tömegek alakulnak ki, akik az ajándékok egy részét megpróbálják becseréltetni. Vagy azért mert hibásak, sérültek, vagy azért, mert többet is kaptak ugyanabból, netán azért, hogy visszakapják az árukat. Viszont nem mindent köteles bevenni a boltos, mást meg nem kell lenyelnie a fogyasztónak.

Szerző(k): Szabó Dániel