akkumulátor

04.
17.
16:13

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
10:11

A kormány felkarolja a leégett műanyagüzemet

Azonnali hatállyal alá kell írni Magyarország Kormánya, és a Jász-Plasztik Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
10.
19:19

Lenyomnák az akkumulátorok árát, az első lépést már megtették

Az árutőzsdét üzemeltető CME a lítiumra vonatkozó határidős szerződések kereskedései lehetőségének bevezetését tervezi, hogy kihasználja az elektromos járművek meghajtásához nélkülözhetetlen fém iránti növekvő keresletet. A lépés nagy löketet adhat az e-járművek piacának, kiszámíthatóbbá teheti az akkumulátorgyártást, de az árakat könnyebben tornászhatják majd fel a spekulánsok is. A tőzsdén épp abban bíznak, hogy megfoghatják a drágulást.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
13:25

Az okosbojler olcsóbb és praktikusabb mint az akkumulátor

Nem kell a drága akku, elég egy alaposan továbbfejlesztett, és rendszerben is működni képes vízmelegítő, és a háztáji erőmű jobban szolgálhatja a család fogyasztási igényeit - ígéri egy francia cég fejlesztése.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
01.
21:25

Akkufóliát gyártanak majd Debrecenben

A Semcorp cégcsoport Debrecenben építi fel új, első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártóüzemét. A leendő gyár területét most meg is vették hozzá - közölte az önkormányzatra hivatkozva MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
01.
16:47

400 milliót ad a kormány a MET-nek algoritmusokra

A mintegy 1,6 milliárd forintos projekt negyedét, majdnem 400 millió forintot támogatásként adja a kormány ahhoz a kutatáshoz, amivel a hazai időjárásfüggő zöld energiatermelés ingadozásainak kiegyenlítését vizsgálják.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
26.
17:34

Kaderják stratégiát írni ment volna, nem akart projektvezető lenni

Nem volt semmi probléma, de nem arra a munkára jelentkezett, amire alkalmazták volna - ezzel magyarázta a kurtán-furcsán, egy és ugyanazon a napon kezdődő és végződő akkumulátorügyi főtisztviselői kalandját a január közepén leváltott államtitkár. De továbbra is marad a házon belül.

Szerző(k): Szabó M. István