alain_juppe

03.
03.
09:27

Újabb elképesztő fordulat a franciáknál

A francia republikánus párt vezető politikusainak jelentős része vissza akarja léptetni az elnökjelöltségtől a korrupciós botrányában egyre mélyebbre süllyedő Francois Fillont, hogy a helyette Alain Juppe-t indítsák. Mindössze 50 nap van hátra a választásokig.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
27.
13:02

Alain Juppé nem vállalja a francia jobboldali elnökjelöltséget, ha Fillon visszalép

Kizárta a francia jobboldali előválasztás második helyén végzett Alain Juppé, hogy elindul a tavaszi elnökválasztáson, amennyiben a konzervatív jelöltté választott Francois Fillon visszalépésre kényszerül a felesége állítólagos fiktív parlamenti állása ügyében indított ügyészi vizsgálat miatt.

Szerző(k): Papp Zsolt, MTI
11.
27.
20:55

Francois Fillon lesz a francia jobboldal államfőjelöltje (bő)

Francois Fillon lesz a francia jobboldal jelöltje a jövő évi elnökválasztáson. Az első részeredmények szerint a volt miniszterelnökre az előválasztás vasárnapi második fordulójában részt vett francia állampolgárok 69,5 százaléka adta a voksát - jelentette be Anne Levade, a jobbközép Köztársaságiak választását felügyelő párthatóság elnöke.

Szerző(k): MTI
11.
27.
11:06

Putyin fél lábbal már Párizsban van

Vlagyimir Putyin orosz államfő lelkesen üdvözölte a lehetőséget, hogy a francia republikánusok Francois Fillont választják elnökjelöltjüknek, miután kettejük viszonya kiváló. Ugyanakkor még nem lefutott a jelöltségéért vívott harc a francia mérsékelt jobboldalon.

Szerző(k): Napi.hu
11.
21.
07:57

Lemosták Sarkozyt az előválasztáson

Francois Fillon volt miniszterelnök nyerte meg a francia jobboldal elnökjelölt-állító választásának első fordulóját a szavazatok több mint kilencven százalékának összesítése alapján. A volt miniszterelnökre a vasárnapi előválasztáson részt vett francia állampolgárok 44,1 százaléka adta a voksát.

Szerző(k): MTI
11.
19.
09:11

Nagy meglepetést hozhat a hét vége

Kiélezetté vált a verseny a francia konzervatív párt előválasztási versenyében. Óriási a jelentősége, hogy az elnökjelölt-aspiránsok közül ki kerül a második fordulóba, hiszen a párt elnökjelöltjének nagy esélye van arra, hogy megnyerje a jövő tavaszi elnökválasztást.

Szerző(k): Napi.hu
11.
01.
18:59

Fordulatot hozhat a tavasz Európában

Megállíthatja a populista politikusok előretörését Európában, ha a jövő tavaszi franciaországi elnökválasztáson a magát fegyelmezett mérsékeltnek tartó Alain Juppét emeli az nép az ország élére. Juppe egy ciklusra kér felhatalmazást, amely alatt fájdalmas reformokat hajtana végre.

Szerző(k): Napi.hu