alap

09.
20.
16:26

Megalakult az alkalmazott kutatásokat támogató hálózat

Az alapító okirat aláírásával 2021. szeptember 20-án létrejött a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat. A hálózat az induláskor kutatás-fejlesztési és vállalkozási tevékenységük összehangolásával fokozhatja négy állami érdekeltségű intézmény piaci bevételtermelő képességét - közölte az innovációs tárca.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
17.
11:22

Áder alapítványa 150 millió forintot fizet tanulmányírásra

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ágazatszakmai tanulmányok, valamint kérdőíves kutatások elkészítésére talált céget 150 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
09.
15.
11:11

Átadták a 2021-es Civil Díjakat, a koronavírus hívta életre a legjobb tavalyi kezdeményezéseket

Nyolc civil szervezet kapott elismerést a tegnap esti Civil Díj Gálán, a különböző területeken elért eredményekért. A szakmai kategóriákban a zsűri a tavalyi év legsikeresebb civil kezdeményezéseit díjazta, amelyek között kiemelkedőek voltak a koronavírus válságra válaszoló kezdeményezések - olvasható a NIOK Alapítvány közleményében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
14.
19:13

Hat hónap alatt rombolt le mindent a delta

Nagyot zuhant a globális gazdaság kilátásaival kapcsolatos optimizmus fél év alatt a befektetők körében. Az ok leginkább a koronavírus delta variánsának gyors és kíméletlen terjedésében keresendő.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
10.
20:44

A magyar Alaptörvényt vizsgálja az Európa Tanács

Felkérte az Európa Tanács parlamenti közgyűlése a Velencei Bizottságot, hogy vizsgálja meg a 9. alkotmánymódosítás és az egyes választási tárgyú törvények tavaly év végi jogszabály-módosításait – tudta meg a Szabad Európa.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
10.
14:52

Idén ötödször is kamatot emelt az orosz jegybank

Elemzők által vártnál kisebb mértékű kamatemelésről döntött Oroszország központi bankja, amely a péntekivel együtt idén már ötödször nyúlt a kamatemeléshez az infláció letörése céljából - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
08.
15:13

Új felsővezető a Forestay Group élén


2021 szeptemberétől Sellyey Tamást nevezték ki a Forestay Group stratégiai és üzletfejlesztési igazgatójává, aki kiemelt szerephez jut a cégcsoport jelentős expanziós terveinek megvalósításában. Mandátuma teljeskörűen kiterjed a szervezet- és üzletfejlesztési folyamatokra, a mérnöki és fit-out szolgáltatások megbízási állományának növelésére, valamint a csoport alapkezelőjében menedzselt saját fejlesztések promotálására.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
05.
11:14

Csapdák rejtőzhetnek az állampolgári alapjövedelemben

A foglalkoztatás bizonytalanságára sokan az állampolgári alapjövedelem bevezetésével válaszolnának, ám nem biztos, hogy erre szükség van, és lehet, hogy az alanyi jogon járó juttatás káros mellékhatásai felülírnák az előnyeit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
04.
13:21

Palkovics László pénzt ígért az egyetemeknek

Az egyetemek év elején előterjesztett, 2700 milliárd forintos fejlesztési igényét támogatja a kormány, ennek első részét az év végéig átutalják az intézményeknek - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős miniszter, aki szerint az állam soha nem látott összeget, a GDP 1,7 százalékát költi 2022-ben az egyetemekre.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
28.
16:34

Feldman: fontosak a hazai alapanyagok

A hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatával erősebb, egészségesebb lehet a magyar gazdaság, és jobban képes ellenállni a világgazdaság "különböző hullámzásainak" - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Feldman Zsolt szombaton a Somogy megyei Kastélyosdombón.

Szerző(k): Szabó Dániel