alapítvány

05.
12.
18:37

Esterházy-kincsek: a magánalapítvány továbbviszi az ügyet

Az Esterházy Privatstiftung (Magánalapítvány) szakértőivel megvizsgálja a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét, amelyben elutasította a magánalapítvány igényét a történelmi Esterházy hercegi család Fraknói Kincstára műtárgyainak tulajdonjogára és szándékai szerint tovább viszi az ügyet a Kúriára és az Alkotmánybíróságra - közölte az alapítvány a keddi ítéletre reagálva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
08.
10:46

Önmegsemmisítő génmódosított szúnyogok millióit engedik szabadon Bill Gatesék

A cél az, hogy szabályozzák egy veszélyes rovarfaj szaporulatát és így tüntessenek el betegségeket. A hímszúnyogokkal való közösülés után a nőstények hamar elpusztulnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
22:10

Mager Andrea: a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell félteni

Az állami társaságok stabilitása meghatározó tényező a járvánnyal terhelt gazdaság működőképességének megőrzésében, a gazdaság újraindításában - hangsúlyozta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az országgyűlés gazdasági bizottságában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
08:37

Bill és Melinda Gates elválnak

A világ egyik leggazdagabb embere Bill Gates elválik feleségétől, Melinda Gatestől. Ketten együtt a világ egyik legnagyobb magánjótékonysági alapítványának társalapítói, 27 év házasság után hétfőn beadták a válókeresetet, de ígéretet tettek arra, hogy folytatják közös humanitárius munkájukat.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
17:00

Százmilliárdok új alapítványoknak - vétózhat az Alkotmánybíróság?

Hat ellenzéki párt közös beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz annak érdekében, hogy az semmisítse meg a "közérdekű vagyonkezelő alapítványok" létrehozásáról szóló törvényt. Az állam több mint harminc ilyen alapítványnak ad át ingyen több ezermilliárd forintos vagyont.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
14:22

Felvásárlási láz: az MNB-alapítványos cég 58 milliárdért vett két irodaházat

A magyar Wingholding eladta két Duna-parti, Infoparkban lévő irodaházát, amelyek bérlői az Ericsson és az Evosoft vállalatok. A vevő, 160 millió euróért, a GTC Magyarország Zrt. - ennek tulajdonos cégében tavaly szerzett többségi tulajdont a magyar jegybank alapítványának befektető cége, az Optima.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
06:41

Putyin riválisának hátországát is kiradírozzák

Korlátozták a Navalnij-alapítványok tevékenységét, eddigi formájukban nem működhetnek tovább az ellenzéki mozgalmár szervezetei - írja az Euronews.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
16:34

Kapcsolati erőszak: mostantól applikáció is segítheti az érintetteket

A kapcsolati erőszak áldozatait segítő applikációt mutatott be a Vodafone Alapítvány. A Bright Sky HU mobilalkalmazás már elérhető a legnagyobb app áruházakban, androidos és iOS-es készülékekre egyaránt letölthető. Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
07:49

Penny Market vs. állatvédők - lépett a boltlánc

A Penny Market eltünteti a boltjairól a fecskeriasztó tüskéket.

Szerző(k): Csernátony Csaba