alapítvány

06.
14.
12:38

A 300 százalékos adóalap-kedvezmény csak egy jól hangzó ajánlat

A napokban kihirdetett tavaszi adócsomag egyik meglepetése volt a közfeladatot ellátó vagyonkezelő alapítványok részére adott támogatás utáni 300 százalékos adóalap-kedvezmény. Azonban azzal, hogy nem adó-, hanem adóalap-kedvezményt kapnak a cégek, valójában továbbra is ráfizetéses a vagyonkezelő alapítványok támogatása - hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
13.
12:06

Mocsai Lajos lemondott rektori posztjáról

Mocsai Lajos bejelentette, hogy távozik a Testnevelési Egyetem rektori posztjáról. Az egyetem vezetését Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes veszi át az új rektor megválasztásáig.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
13.
11:01

Országgyűlés: szavaznak a Fudanról és az önkormányzati bérlakások eladásáról is a jövő héten

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten. A képviselők hétfőn interpellációkat intézhetnek a kormány tagjaihoz, kedden pedig több mint húsz előterjesztésről szavaznak, így például végleges formába önthetik Magyarország 2022-es költségvetését - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
11.
12:43

Egy újabb kormányzati lépés, amit még a fideszesek többsége sem helyesel

Tízből hatan - és legkevésbé a fideszes szavazók - hallottak arról, hogy az utóbbi másfél évben a kormány úgynevezett közalapítványokat hozott létre és állami vagyont szervez ki ezekbe, de a megkérdezettek háromnegyede inkább nem ért egyet azzal, hogy ezekbe a közalapítványokba az állam eddig ezermilliárdos nagyságrendben szervezett ki vagyont - derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, a Népszava által megrendelt közvéleménykutatásából. A Fidesz-szavazók többsége sem helyesli a lépést.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
12:40

Átment az elképesztő módosító: százmilliárdok kerülhetik el a költségvetést

Az Országgyűlés kedden elfogadta az adótörvény-módosításokat tartalmazó törvényjavaslatot, így átment az a javaslat is, amely szerint az újonnan létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartásban lévő egyetemeknek, illetve a fenntartójuknak nyújtott támogatás 300 százalékával csökkenthető a társasági adóalap.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
08.
13:31

Kiegészítő gazdasági tevékenységet is végezhetnek a pártalapítványok

Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy a pártalapítványok az alapítványi cél megvalósításával közvetlenül összefüggő kiegészítő jellegű gazdasági tevékenységet végezhessenek. Emellett módosították a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap támogatásának meghatározását is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
08.
09:48

Botrányba keveredett egy fideszes erős ember Zalaegerszegen

Egy zalaegerszegi gimnáziumban kiborította a szülőket, hogy az adományaikat nem tehetséggondozásra, hanem a fideszes igazgató irodájának felújítására fordították.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
04.
08:27

Újabb tízmilliárdok repkednek az idei büdzséből

A NAV 14 milliárd, míg a frissen megalakuló Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány 18 milliárd forinttal részesedik az idei költségvetésből - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
06.
03.
13:21

Covid-árvákat támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel a Covid-19 világjárvány miatt elárvult gyerekeket támogató alapítványnak. A 6 millió forintos felajánlást a vállalat további 6 millió forinttal egészíti ki, így összesen 12 millió forint támogatást biztosít a vállalat közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
03.
08:14

Itt az újabb adómódosító: 300 százalékos kedvezményt adnának egyes cégeknek

Óriási adókedvezménnyel nyúlna a hóna alá a kormány a frissen alapult egyetemi alapítványoknak a taóhoz hasonló támogatás azonban a sporttámogatáshoz hasonlóan utat nyit az adósvindlizés előtt.

Szerző(k): Komócsin Sándor