alap

10.
10.
10:21

Rogán Antal minisztériuma a történelmet is támogatja

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 20 millió forint támogatást ad a Múlt-Kor történelmi magazint kiadó alapítványnak, amelynek bevételei néhány év alatt százmillióval, 170 millió forintra nőttek.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
06.
21:18

Egyhangúlag döntött a monetáris tanács a kamatemelésről

Legutóbbi kamatdöntő ülésén egyhangúlag döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat 15 bázispontos emeléséről - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvben.

Szerző(k): Szász Péter
10.
06.
20:06

Ömlenek a milliárdok a PTE-t fenntartó alapítványhoz is

Jövőre 42 milliárd forintnyi forrás érkezhet a Pécsi Tudományegyetemre (PTE), míg az intézményt működtető alapítvány 2022 és 2026 között összesen több mint 213 milliárd forint finanszírozásban részesül - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
10.
05.
06:20

Több mint százmillióért vesz autókat a lakitelki művelődési intézet

Új autókat szerez be a lakitelki Népfőiskola Alapítvány tulajdonában lévő Nemzeti Művelődési Intézet, a szállító ugyanaz a cég, amelytől tavaly is vásároltak. A népfőiskola területét több mint 30 milliárd forintért fejlesztik.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
02.
08:45

Alapítványi kiszervezésre készülhetnek az MVM-nél?

Sok olyan leányvállalata van az MVM-nek, amelyek komoly haszonnal dolgoznak, és valakinek megtetszhetnek, így egy kormányváltás esetén nem mindegy, hogy ez a vagyon kinek az ellenőrzése alatt áll - vélekedett Holoda Attila energetikai szakértő a Spirit Fm-en.

Szerző(k): Domokos László
10.
01.
13:56

A kormányfő és a pénzügyminiszter is kritizálja a cseh jegybank döntését

Negatívan értékeli és tévedésnek tartja a cseh jegybanktanács csütörtöki döntését az alapkamat emeléséről Andrej Babis kormányfő és Anna Schillerová pénzügyminiszter - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
30.
16:36

Jelentős kamatemelésről döntöttek a csehek

A cseh jegybanki tanács csütörtökön 0,75 százalékról 1,5 százalékra emelte az alapkamatot - közölte Markéta Fiserová, a Cseh Nemzeti Bank szóvivője a testület ülése után Prágában.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
28.
15:00

Steve Jobs özvegye dollármilliárdokkal voksolt

Laurene Powell összesen több mint 3,5 milliárd dollárt fordít a klímaválság elkerülésére - jelentette a Bloomberg.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
27.
18:25

Megszavazták: 1630 milliárd kerül az egyetemi alapítványokhoz

Megszavazta a parlament a alapítványi kezelésbe adott egyetemek finanszírozásáról szóló törvényt. A kormányhoz közeli kuratóriumokkal irányított alapítványok a következő öt évben 1630 milliárd forintot kapnak a költségvetésből - írja a Telex.

Szerző(k): Szász Péter
09.
23.
22:38

Tokaji borászatot és bőkezű támogatást adott az állam az új egyetemnek

A Grand Tokaj Zrt. tulajdonjoga az államtól átkerült a Tokaj-Hegyalja Egyetem Alapítványhoz. Az új egyetemet fenntartó alapítvány sárospataki ingatlanokat és a fejlesztésekhez pénzt is kap az államtól.

Szerző(k): Domokos Erika