alap

09.
23.
16:21

Maradt a rekordalacsony brit alapkamat

A várakozásoknak megfelelően nem módosította alapkamatát és mennyiségi enyhítési programjának célösszegét Bank of England - írja az MTI londoni tudósítója. Maradt a rekordalacsony, 0,10 százalékos alapkamat.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
22.
13:19

Szélsebes növekedést vár idén a gazdaságban az Equilor

Idén és jövőre is erőteljes gazdasági bővülést vár Magyarországon az Equilor. A befektetési cég helyzetértékelése szerint a világgazdaság hamarosan túlléphet a Covid által okozott sokkokon, viszont számos egyéb kockázat is felmerült, amelyek lassíthatják a növekedést a világ minden táján.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
22.
12:49

Értékes budai épületeket kaphat az SZFE

Az SZFE alapítványának adnák át a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat szerint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet I. kerületi, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum XII. kerületi ingatlanát egy beépítetlen telekkel együtt, ha a parlament megszavazza a módosítást.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
21.
21:15

Így látják Londonból a magyar kamatdöntést

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris alapállása a kamatemelés ütemének csökkentése ellenére továbbra is meglehetősen szigorú, bár ebben a ciklusban az egyes kamatemelések mértéke várhatóan már nem tér vissza a korábbi 30 bázispontos ütemre - írja az MTI londoni tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
21.
18:14

Az elemzőket meglepte az MNB döntése

Meglepetésként értékelték az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők a jegybank 15 bázispontos kamatemelését, a piac ugyanis 25-30 bázispontos szigorítást várt.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
21.
14:30

Kamatdöntés után jelentősen gyengült a forint

Jelentősen gyengült a forint kedd délután az MNB kamatdöntésének kihirdetése után: az euró jegyzése 354,56 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon, a döntés közzététele előtt egy perccel még 353,04 forinton állt a jegyzés - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
20.
16:26

Megalakult az alkalmazott kutatásokat támogató hálózat

Az alapító okirat aláírásával 2021. szeptember 20-án létrejött a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat. A hálózat az induláskor kutatás-fejlesztési és vállalkozási tevékenységük összehangolásával fokozhatja négy állami érdekeltségű intézmény piaci bevételtermelő képességét - közölte az innovációs tárca.

Szerző(k): Szepesi Anita