alapkezelő

05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
12:09

Ennyi pénzről inkább ne emberek döntsenek

Sosem látott összeget kezelnek immár a passzív befektetési formákban a világ nagy alapkezelő cégei, s idén első ízben a tőzsdén jegyzett alapok vagyona meghaladta a hagyományos indexkövető alapokét. A nagy tőzsdelázból ők profitáltak a legtöbbet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
04.
15:58

Új vezető az OTP Ingatlan Alapkezelő élén

Biró Gergely lett az OTP Ingatlan Alapkezelő új vezérigazgatója. A váltás célja, hogy az alapkezelő tovább növelje részesedését a hazai piacon és a következő években megjelenjen termékeivel a régiós piacokon is.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
11:00

Hatásosak lehetnek a vakcinák a világ tőzsdéin is

A növekvő átoltottság és a fokozatos nyitás nyomán erősödő optimizmus az év további részében a feltörekvő országok és Európa részvénypiacainak is jót tesz majd, ám az erősödő inflációs nyomással továbbra is számolni kell az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. várakozásai szerint. A társaság, amely három hete vette fel anyavállalata nevét, március végén még CIB Alapkezelőként már 484 milliárd forintnyi vagyont kezelt befektetési alapjaiban.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
15.
11:51

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A kötvénypiaci viharok, az emelkedő infláció mellett még áprilisra újabb olyan dolog került a befektetők látómezejébe, amitől jobban tartanak már, mint a koronavírus-járványtól. Ez pedig az esetlegesen növekvő adók - derül ki a Bank of America friss alapkezelői felméréséből. Brutálisan jó hangulat uralkodik a tőzsdéken.

Szerző(k): Lovas-Romváry András