alibaba

05.
14.
14:00

Az Alibaba veszteséggel zárta a negyedévet

Az Alibaba kínai online kereskedelmi portál veszteséggel zárta az idei első negyedévet, miután rekordösszegű büntetést szabtak ki rá a kínai hatóságok. Ez volt a cég első veszteséges negyedéve azóta, hogy 2014-ben bevezették a részvényeit a New York-i Értéktőzsdére (NYSE).

Szerző(k): Domokos László
04.
25.
19:12

A fél világ online kereskedelmét megreformálta egy debreceni startup

A világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalatával, a kínai Alibaba Grouppal kötött partnerségi megállapodást a közelmúltban egy debreceni startup, a Syncee. A magyar cég reformálja meg a Alibaba.com e-kereskedelmi rendszerét, csúcstechnológiai megoldásokat bevezetve a felhasználóik számára. A mostani lehetőséget már több nemzetközi üzlet is megelőzte: 2018-ban például egy amerikai vállalat meg is kívánta vásárolni őket, amiből végül, ha felvásárlás nem is, de egy rendkívül jövedelmező megállapodás született. A startup első éveiről és eredményeiről Gulyás Ákos alapító számolt be a Napi.hu-nak.

Szerző(k): Kónya Ádám
04.
12.
15:01

Ilyen az, amikor örülni lehet a rekordbírságnak

Örömmel fogadta a piac és emelkedett a részvényárfolyam a hírre, hogy a kínai internetes óriáscég, az Alibaba rekordmértékű bírságot kapott a hét végén. Úgy érzik, ezzel a legrosszabb mögöttük van.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
10.
10:32

Combos büntetést kapott az óriás

Az Alibaba kínai online áruházat forintban számolva több mint 830 milliárdra büntették, mert visszaélt a monopolhelyzetével.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
20.
20:01

Rendkívül sokat adnak a jövő ígéreteiért a régi nagy mamutokhoz képest

Hamarosan tőzsdére léphet a Coinbase nevű bitcoin tőzsdét üzemeltető cég néhány tulajdonosa, az előzetes tranzakciókban a céget már többre értékelik, mint a legnagyobb európai bankokat. Nagyon sokat adnak a befektetők a technológiát a pénzügyekkel ötvöző cégekért.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
02.
16:56

Az Alibaba forgalma 37 százalékkal nőtt

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi portál negyedéves forgalma a vártnál nagyobb mértékben nőtt a cég december végével záródott harmadik pénzügyi negyedévében, miután az online kereskedelme tovább bővült a koronavírus-járvány idején - írja az MTI a Reuters és TASZSZ hírügynökségekre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
02.
16:08

Jó nap néz ki az amerikai tőzsdéken

Emelkedéssel nyitottak kedden az irányadó New York-i tőzsdemutatók, a befektetők a vállalati beszámolókra és Joe Biden elnök nevével fémjelzett gazdaságösztönző csomaggal kapcsolatos fejleményekre figyelnek - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
20.
15:22

Előkerült az égen-földön keresett kínai milliárdos

Jack Ma, az Alibaba alapító elnöke három hónapos eltűnés után tért vissza a nyilvánosság elé. A kínai vezetéssel korábban vitában álló milliárdos mostantól a jótékonyságra kíván koncentrálni. Nem ő az első ilyen Kínában.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
09.
10:05

Kína visszavág Amerikának

Az ázsiai ország Kereskedelmi Minisztériuma új irányelveket jelentett meg, ami válaszlépéseket fogalmaz meg a kínai cégek elleni „alaptalan” támadásokkal szemben. Az Egyesült Államok több kínai nagy cég részvényeit kitiltaná a tőzsdéről.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
08.
15:05

Trumpék még bevittek egy búcsúütést a kínai óriásoknak

Kormányzati utasításra mégis törlik három nagy kínai távközlési cég papírjait a New York-i Értéktőzsdéről. A leköszönő Trump kabinet e mellett feketelistára tenné a két legismertebb kínai technológiai céget, az Alibabát és a Tencentet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András