angela_merkel

05.
07.
13:30

Merkel bekeményített, fityisz Biden orrára

Angela Merkel német kancellár a gyógyszeripari vállalatok mellé állt abban a vitában, hogy fel kellene-e függeszteni koronavírus-oltásaik szabadalmi védettségét vagy sem. Szerinte a járvány elleni harc eselyeit rontaná, ha a cégek nem jutnának hozzá ahhoz a forráshoz, amit a szabadalmaiknak köszönhetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
10:33

Véget sem ért a mostani, a WHO már a következő járványra készül

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiás korai előrejelző központot hoz létre Németországban. A testület szeptemberben kezdi meg működését a német fővárosban, Berlinben. A cél az, hogy gyorsan tudjanak lépni, ha egy új betegség kezdené meg járványszerű terjedését.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
06:40

Merkel után is nő vezetheti Németországot

Egy friss felmérés szerint most a Zöldeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy Angela Merkel utódját adják, ez pedig nem csak a CDU/CSU pártszövetség kormányzásának végét jelentheti, hanem egy erőteljes környezetvédelmi fordulatot is hozhat – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
22:47

Merkel: Németországnak és Kínának a WHO-n keresztül kölcsönösen el kell ismernie az oltóanyagokat

Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
24.
18:40

Angela Merkel: szigorú intézkedésekre van szükség

A többi európai országban tapasztaltakra tekintettel nincs alternatívája a Németországban szombattól hatályba lépett szigorú, koronavírus elleni intézkedéseknek, vagyis az úgynevezett vészfékrendszernek - mondta Angela Merkel német kancellár.

Szerző(k): Domokos László
04.
18.
22:07

Még nem sikerült kiválasztani Angela Merkel utódját

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét - adta hírül az MTI. A feladatot Armin Laschet CDU-elnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök és Markus Söder CSU-elnök, bajor miniszterelnök is vállalná.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
16.
16:35

Angela Merkel is megkapta az oltást

A német kancellár pénteken kapott vakcinát.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
13.
17:49

Koronavírus: így fékeznék a harmadik hullámot Németországban

Nem szabad cserben hagyni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségben (Covid-19) szenvedők gyógyításának "herkulesi feladatával" foglalkozó kórházi orvosokat és ápolókat, és meg kell hallani az intenzív osztályokon dolgozók "segélykiáltásait", ezért szigorúbban és következetesebben kell törekedni a vírus harmadik fertőzéshullámának megállítására Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
11:37

Elhúzódhat a német politikai küzdelem, éppen a járvány közepén

Egyelőre beláthatatlan, ki nyeri a német konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltségéért folyó küzdelmet, és még aggasztóbbnak tartják a pártok politikusai, hogy elhúzódhat a küzdelem a járvány kellős közepén. Angela Merkel kancellár hírek szerint az aggódók élén áll.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
16:52

Megtalálták Angela Merkel utódját

A német Kereszténydemokrata Szövetség (CDU) tagsága hétfőn megszavazta, hogy Armin Laschet pártelnök induljon a szeptemberi kancellárválasztáson a párt színeiben. Felkérték, hogy tárgyaljon a bajor testvérpárttal (CSU) a közös indulásról.

Szerző(k): Szabó Dániel