apple

05.
13.
19:32

167 hamis kereskedelmi és kriptovaluta alkalmazást talált a Sophos

A Sophos 167 olyan hamis Androidra és iOS-re telepíthető appot azonosított, amelyeket jól ismert és megbízható cégek pénzügyi, kereskedelmi, banki vagy kriptovaluta alkalmazásaként álcáztak. A támadók társkereső oldalakon keresztül célozták meg a felhasználókat és próbálták rávenni őket a telepítésére - közölte a kiberbiztonsági cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
14:38

Tovább tart a pénzosztás, újabb drágulás jöhet

A tavalyi megtorpanás után idén ismét rekordösszegeket költhetnek el az amerikai és az európai tőzsdei cégek saját részvényeik visszavásárlására. Ezzel az elmúlt 10 év tőzsdei áremelkedését hajtó egyik legfontosabb erő térhet vissza a piacra.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
10:36

iPhone-hiányt okozhat az indiai járvány

Az Apple iPhone 12 gyártása a Foxconn egyik indiai gyárában több mint 50 százalékkal visszaesett, mivel a Covid-19 vírussal fertőzött munkásoknak el kellett hagyniuk munkahelyüket - közölte két forrás a Reutersszel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
08:44

Bejött az Apple húzása, a Facebook nagy bánatára

A Flurry Analitics elemzőcég 2,5 millió készüléken végzett felmérése alapján bejött az Apple újítása hogy az alkalmazások már csak felhasználói engedély birtokában továbbíthatják a rólunk begyűjtött adatokat. Ez az a lehetőség, ami miatt a Facebook hatalmas patáliát csapott, hiszen komolyan belerondít üzleti modelljükbe.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
08:07

Megüzenték a világ legismertebb befektetési gurujának, hogy a piacok unják, elegük van az okoskodásából

Meglehetősen élesen vágott vissza az online kereskedési platformot üzemeltető Robinhood nevű cég Warren Buffettnek, aki szerint ők is szerepet játszanak a tőzsdén a kaszinó mentalitás terjedésében. A Robinhood szerint az embereknek elegük van a guruból.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
29.
12:26

Duplázta nyereségét az Apple

Az Apple az egy évvel korábbinak másfélszeresére rúgó értékesítési árbevétel mellett megduplázta nyereségét a második negyedévben a szerdai amerikai tőzsdei zárást követően a honlapján közzétett jelentés alapján.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
22:03

Monopólium miatt bírságolták az Apple-t az oroszok

Az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat 12 millió dollár bírságot szabott ki az Apple-re a mobilalkalmazások piacán fennálló erőfölényével való visszaélés címén - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
16:34

Kapcsolati erőszak: mostantól applikáció is segítheti az érintetteket

A kapcsolati erőszak áldozatait segítő applikációt mutatott be a Vodafone Alapítvány. A Bright Sky HU mobilalkalmazás már elérhető a legnagyobb app áruházakban, androidos és iOS-es készülékekre egyaránt letölthető. Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
25.
16:45

Az Apple is beoltja a munkatársait

Az Apple bejelentette, hogy a munkatársak az irodákban is megkaphatják az oltást.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
13:20

A Budapest Bank is elindította az Apple Payt

A hazai nagybankok közül az egyik legutolsóként, de végre a Budapest Bank is elindította az Apple Pay szolgáltatást. A Google Payt már a Magyar Bankholding égisze alatt vezeti be a három egyesülést tervező hitelintézet.

Szerző(k): Herman Bernadett