apple

05.
13.
12:02

Megy a harc a világ egyik legnagyobb okostelefon-piacáért

India jelenleg a világ egyik legnagyobb okostelefon-piaca, amely a lakosságszámot tekintve nem meglepő és az emberek - akik jellemzően nem dúskálnak a pénzben - a jó ár-érték arányú készülékeket keresik. Ezért lehet piacvezető a kínai Xiaomi, amelyet azonban immár másodszor taszított le a Samsung a dobogóról.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
08:28

Besokalltak a munkások, késnek a Macbookok

A most megrendelt 14 és 16 hüvelykes Macbook Pro modellek várhatóan 7-9 héten belül érkeznek - idézi a Techspot az Apple holnapját. A késés oka összetett, része van benne a kínai lezárásoknak, a beszállítói hiánynak és annak, hogy a Macbook Prók egyedüli gyártójánál lázadoznak a munkások.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
07:51

Fontos funkciók nélkül érkeznek az új BMW-k

Már korábban is hallani lehetett arról, hogy az autóipar úgy próbál úrrá lenni a chiphiányon, hogy a kocsikat bizonyos funkciók nélkül szállítják le a vevőknek és később pótolják azokat akár a szervizben akár szoftveres frissítéssel. Most a BMW tesz így, ráadásul a prémium kategóriás kocsikból egy nagyon fontos dolog hiányzik.

Szerző(k): Szász Péter
05.
11.
21:49

Letaszította az Apple-t a trónról az Aramco

A Saudi Aramco már a világ legértékesebb vállalata, miután az Apple részvényei veszítettek értékükből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
17:08

Egységes lesz minden mobiltöltő, az Apple is lezár egy korszakot

Ming-Chi Kuo iparági szakértő úgy értesült, hogy az Apple arra készül, hogy jövőre lecseréli az iPhone-ok szabadalmaztatott Lightning portját a szinte általánosan elterjedt USB-C-re.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
16:56

7504 napot élt, az első szöget pedig az iPhone verte be a koporsójába

Az Apple nemrég bejelentette, hogy megszünteti ikonikus termékének, az iPod zenelejátszónak a gyártását. Szakértők szerint a 2001-be bemutatott termék koporsójába már az iPhone megjelenése idején beverték az első szöget, de végét a streaming hozta el.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
10:22

Nyugdíjba mehetnek a jelszavak, kopogtat a FIDO

A jelszómentes szabvány felé nyit az Apple, a Google és a Microsoft is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
09:58

Nem kell már annyi okostelefon

Az idei első negyedévben 8,9 százalékkal visszaesett a kiszállított okostelefon mennyiség a világon. Egy neves piackutató cég szerint ez már nem csak az alkatrészhiány miatt alakul így - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
14:13

A chipgyártó robotok chipjeiből sincs elég, ami fokozhatja a chiphiányt

Az Intel és az Apple chipgyártó TSMC vezetői szerint a globális alkatrészhiány egyik csapdája, hogy a chipgyártó gépekhez szükséges chipek egyike a hiánycikkeknek. A 22-es csapdája alakult ki a piacokon.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
17:03

Megbírságolhatja az EU-s hatóság az Apple-t a versenytársai kizárása miatt

Komoly bírságra számíthat az Apple, ha bebizonyosodik, hogy megakadályozta a mobiltárca-alkalmazás fejlesztőket abban, hogy hozzáférjenek a cég mobileszközein a szükséges hardverhez és szoftverhez, és elérjék az Apple-készülékek felhasználóit - adta hírül a Wall Street Journal.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka